Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Google Maps:Μετά την συντομότερη, τώρα και πιο οικολογική διαδρομή

Google Maps:Μετά την συντομότερη, τώρα και πιο οικολογική διαδρομή

8/10/2021

1.000.000 τόνους λιγότερο CO2 ετησίως θα παράγεται στον πλανήτη σύμφωνα με την Google, απο την χρήση της "οικολογικότερης" διαδρομής. Η συγκεκριμένη επιλογή στην εφαρμογή Google Maps, θα αρχίσει να διατίθεται αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Η Google ανακοίνωσε μία νέα λειτουργία για τους χάρτες της, με την οποία οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν και την διαδρομή με την μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, ασχέτως αν αυτή δεν είναι η ταχύτερη.

Κοινοποίησέ το »


H νέα ενημέρωση που έγινε στην εφαρμογή Google Maps, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και πληροφορίες από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των ΗΠΑ (NREL) υποδεικνύοντας στους χρήστες την πιο οικολογική διαδρομή προς τον προορισμό τους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Guardian, η εφαρμογή συνυπολογίζει τις κλίσεις του οδοστρώματος και την κίνηση που επικρατεί στους δρόμους πριν αποφασίσει για την διαδρομή όπου θα καταναλωθεί λιγότερο καύσιμο.

Με αυτή τη νέα λειτουργία η Google εκτιμά ότι μπορεί να εξοικονομηθεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως, που ισοδυναμεί με το να κυκλοφορούσαν 200.000 οχήματα λιγότερα στους δρόμους. Οι χρήστες της εφαρμογής θα έχουν την δυνατότητα βλέπουν μια εκτίμηση για την εξοικονόμηση CO2 χρησιμοποιόντας την οικολογική διαδρομή, ενώ θα υπάρχει επίσης και δυνατότητα προεπιλογής της.

Η τεχνολογική εταιρεία αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει τη λειτουργία πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στη συνέχεια στην πλατφόρμα θα ενταχθεί η Ευρώπη και άλλα σημεία του πλανήτη.

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις