Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η AMG έκδοση της Mercedes Vision EQXX

Η AMG έκδοση της Mercedes Vision EQXX

11/5/2022

Μπορεί πριν μερικούς μήνες να γνωρίσαμε την Vision EQXX, αλλά η Mercedes φαίνεται πως έχει στα σκαριά και την AMG έκδοση του ηλεκτρικού της μοντέλου.

Πιο αεροδυναμικό και με μεγαλύτερη ισχύ

Η Mercedes δημοσίευσε μια teaser εικόνα ενός νέου concept αυτοκινήτου με το όνομα Vision ΑΜG και πιο συγκεκριμένα, στο λογαριασμό του Instagram του αρχισχεδιαστή της Mercedes, κ. Gorden Wagener. Η εικόνα συνοδευόταν από τα λόγια του σχεδιαστή: «Ετοιμαστείτε για το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό μας, το Vision AMG». Στην εικόνα μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κάποιος ότι οι «ρευστές» γραμμές του πρωτότυπου θυμίζουν έντονα το μοντέλο που γνωρίσαμε στις 3 Ιανουαρίου, αυτές της EQXX. Οι φήμες που ξεσήκωσε η εν λόγο δημοσίευση, κάνουν λόγο για την  AMG έκδοση της EQXX.

Σχεδόν 1.000 χλμ. αυτονομία και 204 ίπποι

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως η Mercedes Vision EQXX έχει ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 1.000 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, γεγονός που προκαλεί εντύπωση. Με τέτοια αυτονομία, μπορεί κανείς να πάει από το Βερολίνο της Γερμανίας στο Παρίσι της Γαλλίας, χωρίς καμία στάση για φόρτιση, ενώ όπως ισχυρίζεται η Mercedes, ο μέσος οδηγός θα χρειάζεται να επαναφορτίζει το όχημα μόνο δύο φορές το μήνα.

Το 95% της ενέργειας καταλήγει στους τροχούς

Η Mercedes EQXX εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων, τόσο αποδοτικό που το 95% της ενέργειας καταλήγει στους τροχούς. Επιπλέον, το μοντέλο διαθέτει και ένα ηλιακό πάνελ στην οροφή, που οι 117 κυψέλες μπορούν να τροφοδοτήσουν πολλά από τα βοηθητικά ηλεκτρικά συστήματα όπως τα φωτιστικά σώματα, το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προσφέρει έως και 25 χιλιόμετρα έξτρα αυτονομία.


Η EQXX σε AMG έκδοση!
Στη δημοσιότητα εικόνα ενός νέου μοντέλου που θυμίζει την Vision EQXX.
Ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 1.000χλμ. και 204 άλογα.
Φήμες για μία πιο σπορ AMG έκδοση.
Με 1000 χλμ. αυτονομία και την «περιποίηση» της AMG υπάρχει ανταγωνισμός;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε