Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Αμερικάνικη Buick Riviera με οθόνη αφής το 1986

Η Αμερικάνικη Buick Riviera με οθόνη αφής το 1986

12/10/2021

Η αμερικανική Buick πρόσφερε στο Riviera το 1986 ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής, γεγονός που την κάνει να καμαρώνει για την πρωτοπορία της, την ώρα που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στις μέρες μας εξοπλίζουν με ανάλογα συστήματα ψυχαγωγίας τα αυτοκίνητα τους.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα διαθέτουν μία οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του οδηγού, ενώ υπάρχει και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, ή προαιρετικά ή στανταρ με την έκδοση του αυτοκινήτου.Αυτή η τεχνολογία που είναι σε έξαρση την τελευταία δεκαετία στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα πρέπει να ξέρουμε ότι η ιστορία της εκτιμάται χρόνια πίσω.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Η Buick Riviera έκανε ντεμπούτο το 1986

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής  με οθόνη αφής ήταν η Buick Riviera του 1986. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να δούμε ανάλογης τεχνολογίας 35 ετών στα σημερινά αυτοκίνητα, ωστόσο θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Buick ήταν πολύ μπροτσά για την εποχή.
 

Με οθόνη αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων 

Μία μικρή οθόνη 3 × 4 ίντσες που στη συνέχεια βρέθηκε και στην Buick Reatta συνεργάζονταν με μικρά μπουτόν που είχαν το ρόλο του «μενού» και από κει και πέρα πατώντας πάνω στην οθόνη μπορούσε κάποιος να ρυθμίσει την θερμοκρασία για τον κλιματισμό, τις ρυθμίσεις του ραδιοφώνου. Παράλληλα ο οδηγός μπορούσε να ενημερωθεί και για άλλες πληροφορίες όπως για παράδειγμα ακόμα την στάθμη του καυσίμου. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τον μακρόστενο ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι.
 

Η τεχνοτροπίας της δεν έγινε αποδεκτή 

Παρόλο αυτά, ενώ το σύστημα Graphic Control Center της Buick όπως ονομάστηκε ήταν μπροστά από την εποχή του, δεν έγινε ιδιαίτερα δεκτό μεταξύ των πελατών και τελικά εγκαταλείφθηκε το 1990.

 Έτη φωτός μπροστά στην τεχνολογία της η Riviera
 Η Buick Rivier με τεχνολογικά συστήματα του σήμερα από το 1986 
Οθόνη αφής και ψηφιακός πίνακας οργάνων στο εσωτερικό της
Το σύστημα Graphic Control Center της Buick δεν κέρδισε εντυπώσεις
Γιατί άραγε δεν προχώρησε αυτό το εξελιγμένο σύστημα της Buick και στην σημερινή παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας; 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε