Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η BMW βάζει τέλος στο i3

Η BMW βάζει τέλος στο i3

28/1/2022

Η BMW ανακοίνωσε πως αποσύρει από την γκάμα της το i3, ύστερα από 9 χρόνια εμπορικής καριέρας του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου.

Δυσοίωνο το μέλλον του BMW i3 εφόσον από ότι φαίνεται η βαυαρική μάρκα κατέληξε στην απόφαση να σταματήσει την παραγωγή του τον Ιούλιο του 2022, ύστερα από 9 χρόνια στην γκάμα της.  

Καρίερα 9 χρόνων

Όλα αυτά τα χρόνια, το i3 δεν κατάφερε να σημειώσει την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία. Η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2021 δήλωνε πως το i3 ξεπέρασε τις 200.000 μονάδες, σε αντίθεση με όσα υπολόγιζαν, ενώ με την ολοκλήρωση της παραγωγής θα φτάσει περίπου τις 250.000

Τα προβλήματα με τις πυρκαγιές 

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της BMW στην αρχή της καριέρας του, αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα ανάφλεξης. Στην Ευρώπη, τα πρώτα περιστατικά φωτιάς για τις BMW i3  ξεκίνησαν το 2016, όταν μία i3 Range Extender της ιταλικής αστυνομίας τυλίχθηκε στις φλόγες ξαφνικά και ενώ κυκλοφορούσε στους δρόμους της Ρώμης . Παρόμοιο συμβάν υπήρξε και το 2018 στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, με μια σταθμευμένη i3 REx να πιάνει φωτιά και να καταστρέφεται ολοσχερώς. 

Επιβεβαιωμένο και επίσημα το τέλος

Τα ξένα μέσα αναφέρουν πως η τελευταία μονάδα θα βγει από τη γραμμή παραγωγής τον ερχόμενο Ιούλιο, με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας να δηλώνει: «Μετά από μια δεκαετία, πάρθηκε η απόφαση να διακοπεί η παραγωγή της BMW i3 από το καλοκαίρι του 2022».   

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Απογοητευμένη η BMW σταματάει το i3! 
Τον Ιούλιο το τελευταίο i3 από την γραμμή παραγωγής. 
Σχεδόν 250.000 πωλήσεις σε 9 χρόνια. 
Επιβεβαιωμένο τέλος και από στόματα της εταιρείας. 
Τι φταίει για το τέλος του i3, ότι δεν πούλησε όσο έπρεπε ή τα φαινόμενα πυρκαγιάς που αντιμετώπισε; 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε