Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
H Carlex παρουσίασε μια «πρησμένη» vintage Jaguar XJ Coupé
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H Carlex παρουσίασε μια «πρησμένη» vintage Jaguar XJ Coupé

24/11/2021

Η Carlex Design παρουσίασε μια εντελώς τροποποιημένη Jaguar XJ Coupé. Διατηρεί τα γνώριμα στοιχεία από το παρελθόν που την έκαναν θρύλο της μάρκας αλλά ταυτόχρονα της δίνει μια σπορ, vintage επιθετική εμφάνιση με Luxury εσωτερικό.

Το αυτοκίνητο που παρουσίασε η Carlex Design είναι βασισμένο στην δίθυρη Jaguar XJ Coupe που λανσαρίστηκε το 1973. Από το 1975 έως το 1978, η βρετανική μάρκα κατασκεύασε συνολικά 10.487 μονάδες της XJ Coupe. Η XJ Coupe θεωρείται το πιο όμορφο αυτοκίνητα παραγωγής της εταιρείας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Αρκετά χαμηλωμένο με μεγάλες ζάντες και φουσκωμένα φτερά

Από ότι φαίνεται η Carlex Design ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό τους θόλους πάνω από τους τροχούς, οι οποίοι με την σειρά τους είναι πλέον έχουν αυξηθεί σε μέγεθος και είναι τυλιγμένοι σε ελαστικά Yokohama, επιδόσεων. To αυτοκίνητο εξοπλίζεται επίσης με νέα ανάρτηση που μειώνει τη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και πργματικά είναι λες και ακουμπά το έδαφος.
 

 

Με επιθετική εμφάνιση και τέσσερις απολήξεις εξάτμισης

Ο προφυλακτήρας είναι και αυτός αρκετά διαφορετικός, με τη γρίλια να έχει νέο σχήμα, νέο αεραγωγό χαμηλά και στρογγυλά ρετρό Led φώτα. Στην πίσω όψη, έχουμε έναν διακριτικό προφυλακτήρα, με μαύρα φωτιστικά σώματα και σπορτίφ διαχύτη πάνω στον οποίο ενσωματώνονται οι τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο παραδοσιακό British Racing Green χρώμα αλλά έχει πάνω του επίσης αρκετές λεπτομέρειες χρωμίου.
 

V8 μοτέρ με 400 ίππους 

Η Carlex έδωσε στο αυτοκίνητο ένα ισχυρό V8 μοτέρ απόδοσης 400 ίππους,  που συνδυάζεται με νέο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο «φοράει» επίσης νέα δυνατά φρένα, καινούρια ανάρτηση αλλά και μια rollbar που βελτιώνει την ακαμψία του αυτοκινήτου.

 

Ξύλο, δέρμα και πολυτέλεια στο εσωτερικό του

Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με καφέ δέρμα υψηλής ποιότητας, ξύλο και μέταλλο και δεν υπάρχει ούτε ίχνος πλαστικού. Ο πίνακας οργάνων, τα καθίσματα και το τιμόνι φαίνεται πως είναι καινούρια, ωστόσο η Carlex αναφέρει πως δεν εγκατέστησε  στο αυτοκίνητο κάποια οθόνη, ώστε να διατηρήσει έντονο το ρετρό στοιχείο στην καμπίνα.
Η Carlex έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στα τρία πρώτα αυτοκίνητα, με τα δύο από αυτά να λέγεται πως έχουν ήδη πουληθεί.
 
Αρκετά χαμηλωμένο, με μεγάλες ζάντες και φουσκωμένους θόλους το «εργαλείο» της Carlex Design!
Επιθετική σχεδίαση με led φώτα και 4 απολήξεις εξάτμισης.
Ξύλο, δέρμα και μέταλλο στην καμπίνα του με vintage στοιχεία.
V8 μοτέρ  με απόδοση 400 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς.
Πως σου φαίνεται η «τούμπανη» έκδοση του θρυλικού μοντέλου;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε