Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Η Hyundai ετοιμάζει νέο μικρό crossover

26/11/2020

Το νέο Hyundai Bayon θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του i20, θα έχει turbo κινητήρα 1000 κυβικών και θα έρθει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό της μικρής crossover κατηγορίας, με τιμή χαμηλότερη τιμή από αυτή του Kona. Έχουμε ήδη εικόνες από το νέο μοντέλο!

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα νέο crossover το οποίο θα είναι μικρότερο από το Kona και θα ονομάζεται Bayon. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το πρωτότυπο αυτοκίνητο που δοκιμάζεται καμουφλαρισμένο.
 
Λόγω της εκτεταμένης κάλυψης που έχει το νέο μοντέλο στο αμάξωμά του, δεν μπορούμε να διακρίνουμε πολλές λεπτομέρειες, παρόλα αυτά, με βάση τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες της εταιρείας, μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το πώς θα είναι το αυτοκίνητο.
Στο εμπρός μέρος, παρατηρούμε πως τα φωτιστικά σώματα είναι διαιρούμενα, με τα φλας και τα φώτα ημέρας να βρίσκονται ψηλά, ακριβώς κάτω από το καπό, και τα κύρια φανάρια να είναι χαμηλότερα. Ανάμεσά τους βρίσκεται η μάσκα του αυτοκινήτου, που έχει κυψελωτή γρίλια, ενώ το σχήμα της είναι τραπεζοειδές.



Στο πίσω μέρος, το αυτοκίνητο έχει μια ογκώδη προσθήκη για να ξεγελάει τους θεατές και να κρύβει την πραγματική εικόνα του. Παρόλα αυτά, μπορούμε να δούμε τα φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ, που φαίνονται και στην επίσημη φωτογραφία που έδειξε η εταιρεία.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου παρατηρούμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του infotainment, η οποία είναι μεγάλη και βρίσκεται στο επάνω μέρος του ταμπλό.

Το Hyundai Bayon θα βασίζεται στην πλατφόρμα του i20, και θα χρησιμοποιεί σχεδόν όλα τα μηχανικά μέρη του δημοφιλούς hatchback, επομένως αναμένουμε να είναι παρόμοιο σε διαστάσεις. Το σίγουρο είναι πως, όντας crossover, θα είναι πιο ψηλό από το i20.



Πιστεύουμε πως το νέο Hyundai Baycon θα έρχεται μόνο με τον ισχυρότερο turbo κινητήρα 1000 κυβικών, ο οποίος στο i20 μπορεί να συνοδευτεί από εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Υπολογίζουμε πως θα υπάρχουν οι ίδιες επιλογές μετάδοσης και στο νέο crossover.
Μπορούμε να πούμε πως το νέο Hyundai Baycon θα αποτελέσει την πνευματική συνέχεια του i20 Active. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αμιγώς προσθιοκίνητο, προκειμένου να διατηρήσει μια προσιτή τιμή.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το πρώτο μισό του νέου έτους, επομένως η εταιρεία θα το παρουσιάσει σύντομα. Θα είναι άμεσος ανταγωνιστής του Ford EcoSport και η τιμή του θα είναι χαμηλότερη από αυτή του Kona.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις