Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Η Jeep γιορτάζει τα 80 χρόνια ιστορίας της

1/2/2021

Οκτώ ολόκληρες δεκαετίες έχουν περάσει από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η Jeep λανσάροντας το πρώτο τετρακίνητο μαζικής παραγωγής. Οι Αμερικανοί το γιορτάζουν με ειδικές εκδόσεις «80th Anniversary» για όλη τους τη γκάμα.

Η Jeep είναι μία εταιρεία που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στον τομέα της αυτοκίνησης, με μοναδικά αυτοκίνητα που ταυτίστηκαν με τις εκτός δρόμου εξορμήσεις και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα τους. Πλέον συμπληρώνονται 80 ολόκληρα χρόνια παρουσίας της στον χώρο και έχει κάθε δικαίωμα να το γιορτάζει.

Η αμερικανική φίρμα επέλεξε να προσφέρει ειδικές εκδόσεις με το όνομα «80th Anniversary» για τα μοντέλα της. Ήδη στην χώρα μας προσφέρεται το Jeep Renegade 80th Anniversary, ενώ θα ακολουθήσουν ειδικές εκδόσεις για τα Compass και Wrangler. Όλα τα επετειακά αυτοκίνητα θα συνοδεύονται από το αποκλειστικό σήμα «80th Anniversary», το οποίο στην περίπτωση του Renegade βρίσκεται σε αρκετά σημεία της καμπίνας, όπως στη λαβή του ταμπλό, στα ταπέτα και στα μπροστινά καθίσματα. Το χαρακτηριστικό σήμα δεν είναι κάτι άλλο από τη μικρογραφία του Willy s, το οποίο ήταν το πρώτο μοντέλο της Jeep και ταυτόχρονα το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με σύστημα τετρακίνησης.



Άλλο ένα στοιχείο που θα χαρακτηρίζει τις ειδικές εκδόσεις «80th Anniversary» είναι οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σε χρώμα «Granite Crystal». Στην περίπτωση του Renegade υπάρχουν δύο διαθέσιμοι κινητήρες, ο 1,3 λτ. των 150 ίππων και ο 1,6 λτ. Multijet των 130 ίππων. Το επίπεδο εξοπλισμού είναι άκρως ικανοποιητικό, με την οθόνης αφής μεγέθους 8,4 ιντσών που ενσωματώνει τις Υπηρεσίες Uconnect να μην απουσιάζει.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1941, ο αμερικανικός στρατός ήταν εξοπλισμένος με ένα τετρακίνητο όχημα που μπορούσε να κινηθεί άνετα σε κάθε έδαφος.  Αυτό το όχημα γενικής χρήσης ήταν συνήθως γνωστό ως GPV (όχημα γενικής χρήσης), αλλά μόνο τα δύο πρώτα γράμματα προφέρθηκαν για να το αναγνωρίσουν. Κάπως έτσι προέκυψε το όνομα Jeep. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις