Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Lada αποσύρει το 5θυρο Niva
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Lada αποσύρει το 5θυρο Niva

15/11/2021

Η Lada, μετά από πολλά χρόνια παραγωγής του «θρυλικού» της μοντέλου Niva, πήρε την αποφάσισε να το αποσύρει από την γκάμα της.

Από ότι φαίνεται ήρθε το τέλος για το 5θυρο Lada Niva, αφού η εταιρεία πήρε την απόφαση να τερματίσει την παραγωγή τον προσεχή Δεκέμβριο, σε αντίθεση με το 3θυρο Niva Legend, που αναμένεται μάλιστα να έχει διάδοχο το 2024, συνεχίζοντας έτσι την πορεία του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

«Πεσμένες»  οι πωλήσεις του 5θυρου Lada Niva

Η πεντάθυρη έκδοση του Niva, με την κωδική ονομασία VAZ-2131, είναι μια από τις πολλές παραλλαγές που εμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 90, αρκετά χρόνια μετά την αποκάλυψη του τρίθυρου στα τέλη της δεκαετίας του 70. Παρά το γεγονός ότι πρόσφερε αυξημένο χώρο για τους πίσω επιβάτες χάρη στο σημαντικά μεγαλύτερο μεταξόνιο, οι πωλήσεις του δεν ήταν οι αναμενόμενες, καθώς μόλις 100.000 μονάδες παραδόθηκαν από το 1993.
 

Δεν δέχεται άλλες παραγγελίες η LADA

Όπως αναφέρουν αυστραλιανά Μέσα, τα προβλήματα που υπήρξαν με τις πρώτες ύλες λόγω της πανδημίας, σταμάτησαν την παραγωγή του πεντάθυρου Niva Legend τον Φεβρουάριο, για να ξεκινήσει ξανά τον Μάρτιο. Ωστόσο η μάρκα την περασμένη εβδομάδα σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες και τον Δεκέμβρη θα βάλει τέλος στην παραγωγή. Θυμίζουμε πως και το 5θυρο Lada Niva Legend, όπως και το 3θυρο, εξοπλίζεται με τον «αειθαλή» κινητήρα των 1,7 λίτρων απόδοσης 83 ίππων και 129 Nm ροπής που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.  

Οι χαμηλές πωλήσεις του «θρυλικού» μοντέλου οδήγησαν στο τέλος του. 
Η Lada σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες του μοντέλου.
Η πορεία του θα συνεχίσει με νέα γενιά από το 2024 και μόνο σε 3θυρη έκδοση.
Πως σας φαίνεται η κίνηση της Lada, να σταματήσει την παραγωγή του 5θυρου και να κρατήσει το 3θυρο;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε