Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Η MG αποκαλύπτει το εντυπωσιακό Cyberster

12/4/2021

Λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα θα χρειάζεται το MG Cyberster για τη διαδικασία 0-100km/h, ενώ θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 800km! Παράλληλα, το εντυπωσιακό μοντέλο διαθέτει retro σχεδιαστικά στοιχεία. Θα δούμε ξανά τα δοξασμένα βρετανικά roadster στο δρόμο;

Η MG θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Σαγκάης το Cyberster, ένα εντυπωσιακό retro ηλεκτροκίνητο concept car, και δημοσιεύει επίσημες εικόνες από το αυτοκίνητο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έχει σχεδιαστικές επιρροές από το ιστορικό roadster MGB. Ο εμπρόσθιος πρόβολος οδηγεί τον αέρα επάνω και γύρω από το όχημα, ενώ έχει γραφικά που παραπέμπουν στις γρίλιες των κλασσικών Βρετανικών αυτοκινήτων του παρελθόντος. Τα στρογγυλά κρυφά φώτα ονομάζονται «Magic Eye» και ανοίγουν  όταν ενεργοποιηθούν.  Το μακρύ και γλυπτό εμπρός καπό έχει ένα τονισμένο φούσκωμα στο κέντρο. Στο πλαϊνό μέρος του ανοιχτού αυτοκινήτου, υπάρχουν έντονες νευρώσεις. Δύο λεπτές φωτεινές LED γραμμές διατρέχουν το μήκος του αμαξώματος, ενώ χαμηλά τα side skirts προεξέχουν.



Οι «ρευστές» γραμμές συνεχίζονται και στον οπίσθιο πρόβολο του MG Cyberster, ο οποίος είναι αρκετά επικλινής, ένα στοιχείο που ονομάζεται «Kamm tail». Τα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν στην σημαία της Μεγάλης Βρετανίας. Στο κάτω μέρος συναντούμε έναν διαχύτη, ο οποίος ταιριάζει αρμονικά με τα πλευρικά side skirts και το εμπρόσθιο spoiler.

Το εσωτερικό του δυναμικού αυτοκινήτου είναι καθαρά οδηγοκεντρικό. Πίσω από το τιμόνι, που θυμίζει πηδάλιο αεροσκάφους βρίσκεται ένας μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η κεντρική κονσόλα, που διαχωρίζει τις 2 θέσεις, διαθέτει μία κάθετη οθόνη, ενώ τα καθίσματα έχουν πλάτες από ανθρακονήματα και προσκέφαλα που δίνουν την εντύπωση πως αιωρούνται. Σύμφωνα με την MG, η καμπίνα του Cyberster προσφέρει συνδεσιμότητα τεχνολογίας 5G.



Ο επικεφαλής σχεδιασμού της SAIC Advanced London, κ. Carl Gotham, δήλωσε πως «το Cyberster είναι μία τολμηρή δήλωση που κοιτάζει έντονα το μέλλον της MG, αγγίζοντας παράλληλα την κληρονομιά μας, αλλά το σημαντικότερο, βασίζεται στην τεχνολογία και τον προηγμένο σχεδιασμό μας. Είναι ένα εξαιρετικά συναρπαστικό concept για εμάς».

Όσον αφορά το μηχανικό σύνολο του εντυπωσιακού ηλεκτρικού roadster, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του κινητήρα και τις μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται. Η ηλεκτρική αυτονομία θα είναι 800km, και το sprint 0-100km/h θα γίνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα
Το επίσημο ντεμπούτο του MG Cyberster θα γίνει στις 21 Απριλίου. Τότε θα αποκαλυφθούν  περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το φουτουριστικό αυτοκίνητο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις