autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Η Mercedes-AMG One έκανε νέο ρεκόρ στο Ring
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes-AMG One έκανε νέο ρεκόρ στο Ring

3/10/2024

Δείτε το βίντεο.
«Έσπασε» και πάλι τα χρονόμετρα η Mercedes-AMG One.
Ο Maro Engel οδήγησε το γερμανικό υπεραυτοκίνητο στην «πράσινη κόλαση».
Κατέβασε το χρόνο κατά 6 δευτερόλεπτα!

«Έσπασε» και πάλι τα χρονόμετρα η Mercedes-AMG One

Στην πίστα του Nurburgring επέστρεψε η Mercedes-AMG One, όπου και βελτίωσε το ρεκόρ γύρου που η ίδια κατείχε. Με νέο χρόνο 6:29.09, το γερμανικό υπεραυτοκίνητο άφησε πίσω του το προηγούμενο ρεκόρ του.

Δεύτερη επίσκεψη στο Ring από την AMG One

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, στις 28 Οκτωβρίου 2022, η Mercedes-AMG One είχε καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ στο Ring κάνοντας έναν γύρο της δημοφιλούς πίστας μέσα σε 6 λεπτά και 35,183 δευτερόλεπτα. Πίσω από το τιμόνι εκείνης της προσπάθειας βρέθηκε ο Maro Engel, ο οποίος έθεσε το ρεκόρ. Αυτό το ρεκόρ πλέον δεν ισχύει!

Ο Maro Engel οδήγησε ξανά το γερμανικό υπεραυτοκίνητο στην «πράσινη κόλαση»

Φτάνοντας στο σήμερα και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, ο Maro Engel επέστρεψε στην «πράσινη κόλαση» με την Mercedes-AMG One, αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκε 6 λεπτά και 29,09 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει έναν γύρο. Σημειώνουμε πως η διαδρομή που κάλυψε αφορά τη μεγαλύτερη διαμόρφωση της πίστας 20,83 χιλιομέτρων. Έτσι, η AMG One είναι πλέον το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής και νόμιμο να κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους, που έπεσε κάτω από το όριο των 6:30.

Ήθελε να βελτιώσει το χρόνο της η Mercedes

H Mercedes γνώριζε πως είχε περιθώρια βελτίωσης και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επέστρεψε. Η γερμανική φίρμα στην πρώτη προσπάθεια το 2022 δεν είχε ιδανικές συνθήκες, τις οποίες βρήκε φέτος. Η μάρκα αναφέρει πως η πίστα ήταν στεγνή, σε αντίθεση με κάποια σημεία της το 2022 όπου ήταν υγρά. Η νέα προσπάθεια έγινε με θερμοκρασία ασφάλτου 20 βαθμών κελσίου και αέρα 15 βαθμών κελσίου, συνθήκες που θεωρήθηκαν ιδανικές.
 
Δείτε  το βίντεο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις