Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ενδιαφέρον και ηλεκτρικό θα είναι το μέλλον της Volvo σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνων σύμβουλο, Hakan Samuelsson

H Volvo βλέπει το μέλλον ηλεκτρικό

4/1/2019

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson μιλάει για το παρόν και το μέλλον της εταιρίας. Δείτε περισσότερα.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα Automotive News Europe, ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, μιλώντας για αρκετά και ενδιαφέρονται πράγματα.
 
Αν και η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά από την εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αυτό δεν την εμπόδισε να πετύχει για πέμπτο συνεχόμενο έτος αύξηση στις πωλήσεις τις, με τον Samuelsson να εμφανίζεται σίγουρος πως ανάλογη θα είναι η πορεία και το 2019.
 
Επιπλέον ο ισχυρός άντρας, ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία και στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, αποκάλυψε πως τόσο ο δικός του στόχος, όσο και των υπολοίπων ανθρώπων της μάρκας είναι το ένα τρίτο των πωλήσεων της Volvo μέχρι το 2025 να αποτελείται από μοντέλα που θα έχουν αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

Μιλώντας για τα ντίζελ αυτοκίνητα ο Hakan Samuelsson σημείωσε πως η τάση της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση από αυτά, ενώ υπογράμμισε πως τα plug-in υβριδικά Ι.Χ. είναι αρκετά ωφέλημα για τη μάρκα, καθώς αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των πωλήσεων των μοντέλων όπου προσφέρεται η τεχνολογία.
 
Πηγαίνοντας στο άμεσο μέλλον, το αφεντικό της Volvo αποκάλυψε πως τα πρώτα ήπια υβριδικά αυτοκίνητα θα λανσαριστούν εντός του 2019, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό, κάνοντας την αρχή για το στόχο της φίρμας που είναι μέχρι το 2025 τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλάει να είναι ηλεκτροκίνητα.
 
Τέλος ο Hakan Samuelsson ρωτήθηκε και απάντησε για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των Κυβερνήσεων στη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λέγοντας πως: «Αυτό που οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να κάνουν είναι να υποστηρίξουν αρχικά τη μετάβαση, αλλά μακροπρόθεσμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι προσιτά και κερδοφόρα. Αυτό πρέπει να το λύσουμε εμείς και όχι οι κυβερνήσεις».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις