Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Wayve κερδίζει 13,6 εκ.δολάρια από το διαδικτυακό παντοπωλείο Ocado

Η Wayve κερδίζει 13,6 εκ.δολάρια από το διαδικτυακό παντοπωλείο Ocado

12/10/2021

Η Self-Driving Startup Wayve και η Ocado θέλουν να δημιουργήσουν μια συνεργασία που θα επικεντρωθεί στην αυτόνομη προμήθεια παντοπωλείων σε πολυσύχναστους δρόμους.

Το ηλεκτρονικό παντοπωλείο Ocado με έδρα τη Βρετανία έχει επενδύσει 13,6 εκ. δολλάρια στη Wayve, μια τεχνολογία αυτοεξυπηρετούμενης τεχνολογίας που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη βαθιάς εκμάθησης με κάμερα. Η Ocado και ο Wayve θα δημιουργήσουν μια συνεργασία που θα επικεντρωθεί στην αυτόνομη προμήθεια παντοπωλείων σε πολυσύχναστους δρόμους.

Το λογισμικό της Wave θα μπει στα φορτηγά της Ocado

 Σύμφωνα με το TechCrunch, η συμφωνία θα δώσει στον Ocado πρόωρη πρόσβαση στην πλατφόρμα του Wayve. Το υλικό και το λογισμικό της Wayve θα εγκατασταθούν στα φορτηγά της Ocado στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δοκιμάζει μια διαδικασία πλοήγησης σεναρίων που βασίζονται στην κυκλοφορία στην πραγματική ζωή, συμπεριλαμβανομένης της περίπλοκης πλοήγησης σε μικρούς δρόμους και αμήχανες στροφές. Η δοκιμή θα επεκταθεί αργότερα στους διεθνείς πελάτες της Ocado, οι οποίοι περιλαμβάνουν την αμερικανική αλυσίδα παντοπωλείων Kroger.

Η αυτόνομη οδήγηση θα βασίζεται στις κάμερες, όχι σε αισθητήρες

 Ο Wayve θα μετασκευάσει επίσης τα φορτηγά του Ocado με τους υπολογιστές και τις κάμερές του καθώς η εταιρεία τεχνολογίας συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με την οδήγηση κατά την παράδοση. Όπως και η Tesla, η προσέγγιση του Wayve στην αυτόνομη οδήγηση αποφεύγει τους αισθητήρες όπως το LiDAR προς όφελος της βαθιάς εκμάθησης από πληροφορίες που συλλέγονται από κάμερες.

Μέσα από τις κάμερες προσεγγίζουμε νέες πόλεις, λέει ο Wayve

Ο Wayve λέει η τεχνολογία αυτόματης οδήγησής βοηθάει να αντιμετωπίζει νέες πόλεις με βάση αυτό που έχει ήδη μάθει αντί να εργάζεται μόνο σε ειδικά χαρτογραφημένους δρόμους. Αυτή η προσέγγιση απαιτεί την συλλογή δεδομένων που μπορούν να της δώσουν οι καθημερινές εκδόσεις του Ocado. Αυτή η πρώτη μέθοδος για την κάμερα λέγεται ότι εξαλείφει την ανάγκη για περίπλοκες στοίβες αισθητήρων, το κόστος των οποίων ο Wayve λέει ότι έχει σταματήσει την ευρύτερη ανάπτυξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Wave και αλυσίδα superstore σε συνεργασία για τεχνολογία χωρίς οδηγό

Οι αυτόνομες υπηρεσίες παράδοσης φαίνεται να είναι πολύτιμες ιδιοκτησίες σε εταιρείες με τεράστιους στόλους παράδοσης. Η αμερικανική Walmart έχει επενδύσει στην Cruise-μια αυτόνομη θυγατρική της GM-και έχει συνεργαστεί με την Argo AI που υποστηρίζεται από τη Ford. Εν τω μεταξύ, ο Wayve συνεργάζεται επίσης με την αλυσίδα superstore του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει ξεκινήσει δοκιμές με την αυτοκινούμενη εκκίνηση.

Κοινοποίησέ το »


Wayve και η αλυσίδα superstore σε συνεργασία για τεχνολογία χωρίς οδηγό
Μέσα από τις κάμερες προσεγγίζουμε νέες πόλεις κατά την διανομή
Η αυτόνομη οδήγηση θα βασίζεται στις κάμερες, όχι σε αισθητήρες
Το λογισμικό της Wave θα μπει στα φορτηγά της Ocado
Άραγε θα μπορέσει κάποια στιγμή η Wayve σε συνεργασία με την Ocado να προχωρήσει στην αυτόνομη προμήθεια παντοπωλείων σε πολυσύχναστους δρόμους;

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις