Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η Xiaomi σκοπεύει να κατασκευάσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

29/3/2021

Μετά την Apple, η Xiaomi είναι η επόμενη εταιρεία που θέλει να εισέλθει στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και σκοπεύει να συνεργαστεί με την Great Wall Motors. Με εμπειρία στην τεχνολογία και τις «έξυπνες» συσκευές, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Η Xiaomi, ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός με εμπειρία στα «έξυπνα» προϊόντα, σκοπεύει να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία συζητά με την επίσης κινέζικη Great Wall Motors, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ένα από τα εργοστάσια της δεύτερης για την μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων με το σήμα της Xiaomi, τα οποία θα συμβαδίζουν με την υπόλοιπη ηλεκτρονική προϊοντική σειρά της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι 2 εταιρείες θα ανακοινώσουν την συνεργασία τους αρκετά σύντομα. Αν προχωρήσει η σύμπραξη, θα είναι η πρώτη φορά που η Great Wall θα παρέχει τις υπηρεσίες της σε κάποια άλλη φίρμα. Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της μηχανολογίας, προκειμένου το project να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.



Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Xiaomi, κ. Lei Jun, θεωρεί πως η εμπειρία που διαθέτει η εταιρεία στην κατασκευή hardware θα την βοηθήσει στην ταχεία εξέλιξη του σχεδιασμού και της παραγωγής των ηλεκτρικών της οχημάτων.
Σύμφωνα με αναλυτή της LMC Automotive, μιας εταιρείας που ασχολείται με την πρόβλεψη παραγωγής και πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών, η Xiaomi θέλει να βρει έναν έμπειρο κατασκευαστή αυτοκινήτων που θα παρέχει την κατάλληλη υποδομή των οχημάτων, τα οποία θα συνδυαστούν με την τεχνολογία διαδικτύου που διαθέτει. «Τα πλεονεκτήματα της Xiaomi στα λειτουργικά συστήματα και την smart επίπλωση σπιτιού θα φέρουν μεγάλη φαντασία στα αποτελέσματα μίας τέτοιας συνεργασίας στο μέλλον», ανέφερε ο αναλυτής, Alan Kang.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Xiaomi σκοπεύει να διαθέσει το πρώτο της αυτοκίνητο στην αγορά γύρω στο 2023, και θέλει τα οχήματά της να συνδέονται με τα υπόλοιπα προϊόντα της. Εκτός από τα κινητά, για τα οποία είναι γνωστή, η εταιρεία παράγει ηλεκτρικά scooter και άλλες συσκευές που συνδέονται μέσω διαδικτύου, όπως «έξυπνα» ρολόγια, fitness trackers και βραστήρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα τετράτροχα, αφού έχει βάλει την πινελιά της στο SUV Bestune T77, ενώ έχει κατασκευάσει και ένα ηλεκτρικό kart για παιδιά και ενήληκες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις