Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

H ισχυρότερη Mercedes που έγινε ποτέ

Διαβάστηκε από 7306 αναγνώστες - 1/9/2021

Το νέο μοντέλο της Mercedes-AMG σπάει το φράγμα των ίππων και αποδίδει 843 μανιασμένα άλογα με εξωφρενική ροπή 1400 Νm. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία από το τμήμα της Formula 1, γίνεται με αυτό τον τρόπο το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της εταιρίας, ενώ παίρνει ταυτόχρονα και τα πρωτεία επιδόσεων στις πολυτελείς plug-in λιμουζίνες.

Στην ήδη μεγάλη γκάμα μοντέλων της τετράθυρης Mercedes AMG GT coupe έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα μοντέλο. Το όνομά του είναι Mercedes AMG GT 63 S e Performance. Το γράμμα e στο τέλος, υποδεικνύει ότι αυτό είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Mercedes-AMG σε μία σειρά από υβριδικά μοντέλα που θα ακολουθήσουν.


Ο συνδυασμός του Twinturbo 4.0 V8 κινητήρα με έναν ηλεκτρικό κινητήρα αποδίδει 831 ίππους  και 1.400 Nm  ροπής

Ο συνδυασμός του Twinturbo 4.0 V8 κινητήρα με έναν ηλεκτρικό κινητήρα αποδίδει 831 ίππους  και 1.400 Nm  ροπής

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Τι είναι αυτό όμως που κάνει το νέο αυτό μοντέλο τόσο σημαντικό; Η ισχύς του, η οποία αδιαμφισβήτητα είναι εξωπραγματική. Ο συνδυασμός του Twinturbo 4.0 V8 κινητήρα και μιας μπαταρίας 6.1 kWh, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, κάνει το αυτοκίνητο να αποδίδει (κρατηθείτε)  843 ίππους  και 1.400 Nm  ροπής κάνοντας την Mercedes AMG GT 63 S e Performance, το δυνατότερο μοντέλο της Mercedes AMG που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Για την κατασκευή της ισχυρής αλλά ταυτόχρονα και πολύ χαμηλού βάρους μπαταρίας που εξοπλίζει το συγκεκριμένο μοντέλο, επιστρατεύτηκε το τμήμα της Mercedes AMG από την Formula 1, με αποτέλεσμα το βάρος να περιορίζεται στα 89 κιλά. Για  για τα πρώτα 100 km/h απαιτούνται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 km/h επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 315 χιλιόμετρα την ώρα.

Στα ήδη υπάρχοντα πέντε προγράμματα οδήγησης των GT 53 και GT 63 ( Comfort, Sport, Sport Plus, Race και Slippery) έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα πρόγραμμα οδήγησης το electric Drive το οποίο επιτρέπει στην Mercedes AMG GT 63 S e Performance, να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες μέχρι και 130 χιλιόμετρα την ώρα, με την αυτονομία όμως να βρίσκεται στα μόλις 12 χιλιόμετρα σε αυτό το πρόγραμμα. Επίσης υπάρχει σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης, τεσσάρων σταδίων για ανάκτηση ενέργειας προς τις μπαταρίες. 

Στο εσωτερικό βλέπουμε το σύστημα infotainment MBUX να είναι παρόν και ένα όμορφο τιμόνι με κουμπιά απτικής ανάδρασης

Στο εσωτερικό βλέπουμε το σύστημα infotainment MBUX να είναι παρόν και ένα όμορφο τιμόνι με κουμπιά απτικής ανάδρασης

Όπως και στα υπόλοιπα τετράπορτα μοντέλα της σειράς AMG GT, έτσι και εδώ βλέπουμε το σύστημα Ride control Plus, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμιζόμενη ανάρτηση η οποία σετάρεται κατευθείαν από τα προγράμματα οδήγησης  και σύμφωνα και με τους μηχανικούς της Mercedes, έχει ένα μεγαλύτερο εύρος απόκρισης μεταξύ σπορ οδήγησης και άνεσης.

Οπτικά δεν βλέπουμε πάρα πολύ μεγάλες διαφορές σε σχέση με την απλή GT63. Συγκεκριμένα στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα η Mercedes AMG GT 63 S e Performance, δανείζεται στοιχεία από την GT Coupe, ενώ η θύρα φόρτισης βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα και καλύπτεται με ένα καπάκι λίγο κάτω από τα οπίσθια φωτιστικά σώματα. Το μοντέλο διατίθεται με ζάντες 20 και 21 ιντσών. Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι ίδια με τα υπόλοιπα μοντέλα τεσσάρων θυρών της σειράς AMG GT και βλέπουμε το σύστημα infotainment MBUX να είναι παρόν, όπως επίσης και το πολύ όμορφο τιμόνι με τα κουμπιά απτικής ανάδρασης.


Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα και καλύπτεται με ένα καπάκι λίγο κάτω από τα οπίσθια φωτιστικά σώματα.

Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα και καλύπτεται με ένα καπάκι λίγο κάτω από τα οπίσθια φωτιστικά σώματα.

Επίσημη ανακοίνωση για την τιμή δεν έχουμε αναμένεται όμως να  κυμανθεί υψηλότερα από τα 160.000 δολάρια της 63s. Η Mercedes AMG GT 63 S e Performance, θα κάνει το ντεμπούτο της, την επόμενη εβδομάδα στο ΙΑΑ show στο Μονάχο, ενώ περιμένουμε να την δούμε στις αγορές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών κάποια στιγμή αργότερα μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε