Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η νέα BMW M2 έκανε ντεμπούτο με 460 ίππους
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα BMW M2 έκανε ντεμπούτο με 460 ίππους

12/10/2022

Πρεμιέρα έκανε η νέα BMW M2 η οποία στη δεύτερή της γενιά εξοπλίζεται με νέο σύστημα κίνησης που της προσφέρει 460 ίππους, τη στιγμή έρχεται με εορταστική διάθεση για τα 50 χρόνια παρουσίας του τμήματος Μ της BMW.

460 άλογα από τον twin-turbo 3,0 λίτρων κινητήρα

Αφήνοντας στην άκρη τους προλόγους και μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα μας, η νέα Μ2 έχει ως «καρδιά» ένα ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το γερμανικό κουπέ χρησιμοποιεί τον κινητήρα S58, η ισχύς του οποίου οδεύει στους πίσω τροχούς. Ο twin-turbo 3,0 λίτρων εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας προσφέρει 460 άλογα και 550 Nm ροπής και συνδυάζεται με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ως στάνταρ. Παρόν όμως είναι και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic, που υπάγεται ωστόσο στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα

Σε ότι αφορά τους χρόνους του μοντέλου οι «Βαυαροί» αναφέρουν ότι με το χειροκίνητο κιβώτιο το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα βρίσκεται στα 285 χλμ./ώρα. Το φρενάρισμα της νέας Μ2 αναλαμβάνουν οι εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και οι μονοπίστονες πίσω, που είναι βαμμένες σε μπλε ως στάνταρ ή κόκκινο χρώμα προαιρετικά.

Μεγαλύτερη και εμφανίσιμη

Η M2 είναι μεγαλύτερη από αυτή της προηγούμενης γενιάς. Το μήκος της μετράται στα 4.580 χιλιοστά, το πλάτος στα 1.887 χιλιοστά και το ύψος στα 1.402 χιλιοστά. Την ίδια ώρα ζυγίζει 1.730 κιλά όταν εξοπλίζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο και 1.754 κιλά όταν «φοράει» το αυτόματο κιβώτιο. Η BMW διεύρυνε επίσης τα εμπρός και πίσω μετατρόχια. Εξωτερικά, η γνωστή μάσκα δίνει το παρών και συνδυάζεται με μεγάλες εισόδους αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος βλέπουμε έναν τολμηρό προφυλακτήρα και έναν δυναμικό αεροδυναμικό διαχύτη που φιλοξενεί τις τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Πέντε χρώματα θα έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι. Οι ζάντες μετρούνται στις 19 ίντσες μπροστά και στις 20 ίντσες πίσω.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε