Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
H νέα BMW X1 για πρώτη φορά και σε ηλεκτρική έκδοση
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H νέα BMW X1 για πρώτη φορά και σε ηλεκτρική έκδοση

2/6/2022

Η Bmw προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της 3ης γενιάς Χ1, με μοντέρνα σχεδίαση, ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογικά, αλλά και ηλεκτρική έκδοση.

Έκανε βήμα μπροστά η νέα Bmw X1

Έφτασε λοιπόν ο καιρός να γνωρίσουμε την τρίτη γενιά της Bmw X1, ένα μοντέλο που βασίζει πολλά η Βαυαρική βιομηχανία αυτοκινήτων. 
Η εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου, έχει κάποιες έντονες διαφορές με τα προηγούμενα μοντέλα, με την μεγάλη τετράγωνη μάσκα να κερδίζει τα βλέμματα. Εντυπωσιακά και μοντέρνα είναι τα εμπρός φώτα LED, με την λεπτή σχεδίαση, όπως και τα σχεδόν τετράγωνα τόξα των θόλων των τροχών. Η νέα Bmw X1 μοιάζει πιο στιβαρή και με όγκο, με το στενότερο πίσω παράθυρο και τους θόλους των τροχών, που δημιουργούν ένα ελαφρώς φαρδύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Ο υποψήφιος αγοραστής, έχει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα 4 διαφορετικού μεγέθους ζάντες, και 12 διαφορετικά χρώματα.

Ανανεωμένο εσωτερικό

Η Βαυαρική βιομηχανία αναφέρει πως η νέα Bmw X1 έχει μεγαλύτερη ευρυχωρίααναβαθμισμένο λογισμικό στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, με ένα ζευγάρι οθονών και συγκεκριμένα έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μία οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 10,7 ιντσών. Αρκετά μεγάλη είναι και η λίστα των extra που μπορεί να προσθέσει κάποιος στη νέα Χ1, όπως το πακέτο καθρεπτών, ο εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός, η πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή και το ηχοσύστημα Harman Kardon Sound System.

Και αμιγώς ηλεκτρική, και Plug-in και ήπια υβριδική

Για πρώτη φορά, η Χ1 είναι πλέον διαθέσιμη και ως αμιγώς ηλεκτρική, με κωδική ονομασία iX1. Η BMW iX1 xDrive30 συνδυάζει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα για συνολική ισχύ 313 ίππων και 494 Nm ροπή. Παράλληλα, υπάρχουν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις X1 xDrive25e με 245 ίππους και X1 xDrive30e με 326 ίππους, ενώ είναι διαθέσιμη με δύο βενζινοκινητήρες και δύο μονάδες diesel, με τις ισχυρότερες να συνδυάζονται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ. Στη βάση η X1 sDrive18i εξοπλίζεται από τον 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,5 λίτρων με ισχύ 156 άλογα και 230 Nm ροπής. Την ίδια στιγμή η BMW X1 xDrive23i  διαθέτει 218 ίππους που προέρχονται από τον ήπια υβριδικό κινητήρα 4 κυλίνδρων και 2,0 λίτρων. Όσοι θέλουν να την επιλέξουν με κινητήρα diesel, υπάρχουν διαθέσιμες οι εκδόσεις xDrive18d και xDrive23d, με τον ίδιο 2λιτρο κινητήρα. Στην πρώτη αποδίδει 150 ίππους και 360 Nm, ενώ στη δεύτερη έρχεται ως ήπια υβριδικός προσφέροντας 197 ίππους και 400 Nm ροπής.


Στιβαρή και ογκώδης η νέα Bmw X1.
Διαθέσιμη ως Plug-in, ήπια υβριδική με βενζίνη και diesel.
Για πρώτη φορά και αμιγώς ηλεκτρική!
Θα μπορέσει η Χ1 να ανεβάσει τις πωλήσεις της Bmw και να κοντράρει τον δυνατό (πλέον) ανταγωνισμό της;

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε