Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Ηλεκτρικοί δρόμοι θα φορτίζουν τα αυτοκίνητα μας

18/5/2021

Αυτή θα μπορούσε να είναι η λύση στα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης, και μια ομάδα ερευνητών, προτείνει την λύση των ηλεκτρικών δρόμων που θα φορτίζουν τα αυτοκίνητα, όσο θα περνούν από πάνω τους. Που χρησιμοποιούμε ήδη αυτή την τεχνολογία στην ζωή μας?

Μια ομάδα ερευνητών υποστηρίζει πως βρήκε την λύση στα προβλήματα φόρτισης και αυτονομίας κίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την έρευνα τους, τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να φορτίζονται ενώ κινούνται πάνω στους δρόμους μέσω επαγωγικής φόρτισης. 

Η ιδέα είναι σχετικά απλή. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα περνούν πάνω από συγκεκριμένες λωρίδες κυκλοφορίας όταν θα θέλουν να φορτίσουν το όχημα τους κατά την διάρκεια της κίνησης τους στον δρόμο και θα πληρώνουν το κατάλληλο αντίτιμο για την φόρτιση τους.



Παρόμοιας φιλοσοφίας τεχνολογία χρησιμοποιούν για την φόρτιση κινητών τηλεφώνων στα καινούρια τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα. Αν και η τεχνολογία αυτή θα ήταν αρκετά ακριβή με τα εναλλασσόμενα μαγνητικά πεδία, ωστόσο οι ερευνητές αναφέρουν πως αναπτύσσουν ηλεκτρικά πεδία υψηλής συχνότητας αντί για μαγνητικά.

Αν οι βιομηχανίες κοιτούσαν προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να εξοπλίζουν τα νέα τους ηλεκτρικά μοντέλα, με συγκεκριμένο εξοπλισμό που θα επέτρεπε την φόρτιση τους στους ηλεκτρικούς δρόμους, θα μείωνε τον όγκο και τος βάτος των μπαταριών, θα βελτίωνε τις επιδόσεις τους και θα μείωνε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα που έχουν.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις