Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai: Έρχονται πιο αποδοτικές μπαταρίες

Hyundai: Έρχονται πιο αποδοτικές μπαταρίες

20/1/2022

Νέα συνεργασία με στόχο την εξέλιξη των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η αυτονομία τους, ανακοίνωσε η Hyundai.

Η Hyundai ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την IonQ προχωρώντας ακόμα περισσότερο στην εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στόχος της νέας συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι η ανάπτυξη καινοτομιών στη χημεία των μπαταριών, οι οποίες θα κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς ακόμα πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά. 

Η χημική σύνθεση των μπαταριών το επίκεντρο της έρευνας 

Οι δύο εταιρείες φιλοδοξούν να δημιουργήσουν την πιο προηγμένη σύνθεση στη χημεία μπαταριών που έχει αναπτυχθεί ποτέ. Για να γίνει αυτό εφικτό θα χρησιμοποιήσουν τους κβαντικούς υπολογιστές της IonQ, που θα τους επιτρέψει να προσομοιώσουν και να ελέγξουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χημικές τους αντιδράσεις. 

Πιο «πράσινες» με μεγαλύτερη αυτονομία 

Η έρευνα θα ξεκινήσει την εξέλιξη από τις ήδη υπάρχουσες μπαταρίες λιθίου της Hyundai, με τους ειδικούς της ομάδας να ελπίζουν πως με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούν σε μπαταρίες που χρησιμοποιούν νέα υλικά. Έτσι, θα εξοικονομήσουν αρκετό χρόνο και χρήματα, κάτι που συνεπάγεται και στην μείωση του κόστους κατασκευής των νέων αυτοκινήτων. Επιπλέον, δηλώνουν πως οι μελλοντικές μπαταρίες θα είναι πιο «πράσινες», μειώνοντας με την σειρά τους το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που χρειάζονται για τη δημιουργία τους. 

IonQ: «Ο κβαντικός υπολογιστής θα κάνει τη διαφορά» 

Ο Peter Chapman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IonQ δήλωσε: «Η απόδοση της μπαταρίας είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους και αναδυόμενους τομείς όπου ο κβαντικός υπολογιστής μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Hyundai Motor Company σε αυτό το έργο για να κάνουμε τα ηλεκτρικά πρωταρχικό μέσο μεταφοράς σε όλο τον κόσμο». 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Hyundai και IonQ ενώνουν τις δυνάμεις τους. 
Πιο αποδοτικές μπαταρίες για τα ηλεκτρικά θα κατασκευάζει η Hyundai. 
Στόχος η πιο προηγμένη σύνθεση χημείας μπαταριών που έχει αναπτυχθεί ποτέ. 
Θα είναι και πιο φιλικές στο περιβάλλον. 
Εκτός από την αυτονομία, μήπως να κάνουν κάτι για να φορτίζουν πιο γρήγορα; 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε