Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Ioniq 6: Ρεκόρ προπαραγγελιών

Hyundai Ioniq 6: Ρεκόρ προπαραγγελιών

29/8/2022

Η Hyundai δηλώνει πως το νέο Ioniq 6 έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στην εγχώρια αγορά της Νότιας Κορέας, αφού έσπασε ρεκόρ προπαραγγελιών από το πρώτο 24ωρο της διάθεσής τους.

Αναμένεται να γίνει το best seller της εταιρείας

Το νέο Hyundai Ioniq 6 σπάει τα ταμεία στην αγορά της Νοτίου Κορέας από την πρώτη ώρα που άνοιξαν οι προπαραγγελίες, καταγράφοντας αρκετά παραπάνω από αυτές του Ioniq 5.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

37.466 προπαραγγελίες στο πρώτο 24ωρο

Μιλώντας με αριθμούς και με όσα δημοσιεύει η Hyundai, το Ioniq 6 σημείωσε 37.466 προπαραγγελίες στη Νότιο Κορέα, από το πρώτο 24ωρο διάθεσής του, σημαντικά παραπάνω από τις 23.760 προπαραγγελίες που είχε πραγματοποιήσει το Hyundai Ioniq 5. Αυτό σημαίνει πως, το «ποδαρικό» του νέου κορεάτικου ηλεκτρικού coupe sedan ήταν αρκετά καλοδεχούμενο, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη του 2023.

Δύο εκδόσεις μπαταριών και κινητήρων, έως και 325 άλογα

Για πρώτη φορά, γνωρίσαμε το Hyundai Ioniq 6 στην έκθεση Busan Motor Show. Το ηλεκτρικό σεντάν βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα E-GMP και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις μπαταριών, χωρητικότητας 53 και 77,4 kWh. Επιπλέον των μπαταριών, θα διαφέρει και το σύνολο των ηλεκτροκινητήρα, με την πρώτη έκδοση να έχει μόνο έναν κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω άξονα και μία ισχυρότερη με την κίνηση και στους 4 τροχούς. Αυτή θα αποδίδει 325 άλογα, ενώ θα κάνει το 0-100 χλμ. σε μόλις 5,1 δλ. Χαρακτηριστική είναι και η σχεδίασή του, με το αεροδυναμικό design να συνεισφέρει παράλληλα στην μεγάλη του αυτονομία, η οποία κατά WLTP υπολογίζεται έως και 610 χλμ.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε