Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Ιδού η κορυφαία έκδοση του Skoda Enyaq!

8/6/2021

Το Skoda Enyaq Sportline iV 80x είναι η ισχυρότερη έκδοση του ηλεκτρικού SUV, έχει 2 κινητήρες, απόδοση 265 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη των 500 km. Στο εσωτερικό δεσπόζει μία οθόνη 13 ιντσών.

Η Skoda αποκάλυψε την ισχυρότερη έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq, που ονομάζεται Sportline iV 80x και τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του SUV μοντέλου. Το αυτοκίνητο έχει 2 κινητήρες, οι οποίοι  χαρίζουν συνδυαστική ισχύ 265 ίππους και 425 Nm ροπή. Εμπρός βρίσκεται ένα ηλεκτρικό μοτέρ που έχει ιπποδύναμη 109 PS και ροπή 162 Nm, ενώ πίσω συναντούμε έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 204 άλογα και 310 Nm ροπή. Εκτός από αυξημένη ισχύ, η χρήση 2 μοτέρ, ένα ανά άξονα, χαρίζει στο όχημα κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το Skoda Enyaq Sportline iV 80x μπορεί να διανύσει πάνω από 500 km με 1 φόρτιση σε κύκλο WLTP, χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh. Η εταιρεία αναφέρει πως η τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι 160 km/h, ενώ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα άλλα στοιχεία επιδόσεων.



Ο βασικός εξοπλισμός της κορυφαίας έκδοσης περιλαμβάνει προβολείς τεχνολογίας full-LED Matrix, sport τριάκτινο τιμόνι και σύστημα infotainment με μεγάλη οθόνη 13 ιντσών. Παράλληλα, τα καθίσματα είναι sport με ενσωματωμένα προσκέφαλα και έχουν επένδυση σε μαύρο χρώμα από δέρμα και μικροίνες Suedia. Το υλικό του ταμπλό παραπέμπει επίσης σε δέρμα. Η μαύρη απόχρωση που κυριαρχεί στην καμπίνα έρχεται σε όμορφη αντίθεση με το αλουμίνιο στα πεντάλ και τις λεπτομέρειες με εφέ ανθρακονήματος. Στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκεται Head-Up Display με επαυξημένη πραγματικότητα, βοηθός παρκαρίσματος καθώς και ημι-αυτόνομο Travel Assist.

Εκτός από την 80x, η Skoda θα προσφέρει το πακέτο Sportline και στις εκδόσεις 60 και 80 του νέου Enyaq, οι οποίες είναι αμφότερες πισωκίνητες. Η 60 διαθέτει ιπποδύναμη 180 PS και μπαταρία 62 kWh, ενώ η 80 έχει ισχύ 204 ίππους και εξοπλίζεται με την μεγαλύτερη μπαταρία 82 kWh.



To πακέτο χαρίζει στο όχημα πιο δυναμική και sport εμφάνιση, χάρη σε «πινελιές» μαύρου χρώματος, σε σημεία όπως η εμπρόσθια μάσκα, οι καθρέπτες και τα περιμετρικά πλαίσια των παραθύρων. Εκτός αυτού, οι προφυλακτήρες είναι επανασχεδιασμένοι, με τον εμπρόσθιο να διαθέτει ένα μεγάλο άνοιγμα με κυψελωτή γρίλια καθώς και ένα spoiler στο τελείωμά του, και τον πίσω να έχει ένα μαύρο γυαλιστερό διαχύτη. Η αεροτομή έχει ματ απόχρωση, ενώ οι τροχοί είναι 20 ιντσών, και μπορούν προαιρετικά να διατεθούν και σε 1 ίντσα μεγαλύτερο μέγεθος.

Τα Skoda Enyaq Sportline απευθύνονται σε ιδιοκτήτες που οδηγούν πιο δυναμικά, και έτσι έχουν νέα αμορτισέρ και ελατήρια, εξελιγμένα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πακέτο. Πλέον το αμάξωμα βρίσκεται κατά 15mm εμπρός και 10mm πίσω πιο κοντά στο έδαφος.

Αναμένουμε να μάθουμε τιμή διάθεσης του κορυφαίου Skoda Enyaq Sportline iV 80x στη χώρα μας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις