Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Ιδού το νέο, εντυπωσιακό Kia EV6!

16/3/2021

Η Kia δημοσίευσε εικόνες από το επερχόμενο EV6, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο μήνα. Το εντυπωσιακό εξωτερικό χαρακτηρίζεται από «καθαρές» και μοντέρνες γραμμές, ενώ το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, χάρη στην πλατφόρμα E-GMP. Η μεγάλη και κυρτή οθόνη, εκτείνεται από τη θέση του οδηγού μέχρι το κέντρο του ταμπλό.

Λίγο πριν την παρουσίαση του νέου Kia EV6, η κορεάτικη εταιρεία δημοσίευσε επίσημες φωτογραφίες από το νέο μοντέλο, δείχνοντάς μας πώς θα είναι τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του.

Το EV6 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Kia. Ο κατασκευαστής κάνει μία αλλαγή στον σχεδιασμό των μοντέλων του, υιοθετώντας  τη νέα φιλοσοφία που ονομάζει «Ενωμένα αντίθετα», η οποία είναι εμπνευσμένη από τις αντιθέσεις που βρίσκουμε στη φύση και χαρακτηρίζεται από τις αιχμηρές και «καθαρές» γραμμές. Η εμπρόσθια μάσκα είναι μακρόστενη, ενώνεται με τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα, και η οπτική της συνέχεια φτάνει ως τους θόλους των τροχών. Το έντονα σμιλευμένο καπό περιλαμβάνει και τα εμπρός φτερά, ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται «clamshell design», επειδή ο τρόπος λειτουργίας του θυμίζει τα μύδια.



Το προφίλ του επερχόμενου Kia EV6 θυμίζει crossover όχημα. Παρόλα αυτά, το αμάξωμα βρίσκεται κοντά στο έδαφος, και ο σχεδιασμός της τρίτης κολώνας παραπέμπει σε coupe κατασκευές. Το πλευρικό μαρσπιέ ακολουθεί ανοδική πορεία, και η προέκτασή του συνεχίζεται στα εντυπωσιακά πίσω φώτα, τεχνολογίας LED. Αυτά είναι λεπτά και εκτείνονται από τη μία πλευρά του αυτοκινήτου στην άλλη.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του EV6 θα χρησιμοποιηθεί και στα επόμενα μοντέλα της εταιρείας, και έρχεται να σηματοδοτήσει την νέα, ηλεκτρική εποχή της Kia. Ο νέος πρόβολος έρχεται να αντικαταστήσει τον υπάρχον, που είχε την χαρακτηριστική εμπρόσθια γρίλια που ονομαζόταν «Μύτη της τίγρης». Δημιουργία του σχεδιαστή Peter Schreyer, η «μύτη» έκανε το ντεμπούτο της το 2007 και μεταμόρφωσε τη γκάμα του κατασκευαστή στα μοντέρνα οχήματα που βλέπουμε σήμερα. 



Στο εσωτερικό του νέου μοντέλου της Kia δεσπόζει η μεγάλη κυρτή οθόνη, η οποία ξεκινά από τη θέση του οδηγού και φτάνει μέχρι τη μέση του ταμπλό. Το τιμόνι έχει 2 ακτίνες, και στο κέντρο του βρίσκουμε το νέο λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο ταμπλό, κάτω από την οθόνη, φιλοξενούνται τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, τα οποία είναι αφής με απτική ανάδραση.

Η εταιρεία δηλώνει πως η καμπίνα διαθέτει μία «καινοτόμα χρήση του χώρου». Αυτό έγινε εφικτό χάρη στην πλατφόρμα E-GMP, η οποία έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της με το νέο Hyundai Ioniq 5. Κρίνοντας από την φαρδιά κεντρική κονσόλα, μπορούμε να πούμε πως το εσωτερικό φαίνεται πράγματι ευρύχωρο.

Το νέο Kia EV6 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του μέσα στο μήνα. Τότε θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τα μηχανικά σύνολα που θα χρησιμοποιηθούν, την ηλεκτρική αυτονομία του αλλά και τους χρόνους φόρτισης της μπαταρίας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις