Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Και Drift Mode στο Genesis GV 60

30/9/2021

Το νέο Genesis GV 60 θα παράγει έως και 490 ίππους και 700 Nm ροπής ενώ θα διαθέτει και drift mode για τους πιο... ανήσυχους. Η αυτονομία του φτάνει μέχρι και 451 χιλιόμετρα ανάλογα με την έκδοση, ενω τον ήχο του κινητήρα αναλαμβάνει ειδικό λογισμικό το οποίο εξομείωνει ένα σύνολο απο παραμέτρους προσφέροντας ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Η Genesis προχώρησε σήμερα στην δημοσιοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών του νέου GV60 αφού τους προηγούμενους μήνες μας είχε αποκαλύψει το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου. Ενώ λοιπόν τα στοιχεία που γνωρίζαμε αρχικά ήταν μόνο τεχνολογικής φύσεως, αφού ξέραμε οτι θα ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου και η εκκίνηση του κινητήρα θα πραγματοποιείται με την χρήση δακτυλικού αποτυπώματος, γνωρίζουμε πλέον νεότερα χαρακτηριστικά που αφορούν τις επιδόσεις αλλά και τις καινοτομίες του νέου Genesis GV60.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Δύο θα είναι λοιπόν οι εκδόσεις στις οποίες θα προσφέρεται το νέο μοντέλο της Genesis. Η πρώτη έκδοση θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με την κίνηση να μεταφέρεται στους δυο τροχούς, ενώ η δεύτερη που θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες θα διαθέτει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Στο πρώτο μοντέλο η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τον κινητήρα να παράγει ισχύ 228 ίππων και ροπή 350 Νm, ενώ το τετρακίνητο μοντέλο θα έχει ισχύ 318 ίππων και ροπή 605 Νm. Θα υπάρχει ακόμα και μια έκδοση Performance, η οποία θα αποδίδει 435 ίππους στην οποία θα είναι διαθέσιμο και το sports mode, επιλογή που εκτοξεύει την ισχύ στους 490 ίππους και στα 700 Nm ροπής, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα 10 δευτερολέπτων, με την χρήση του οποίου τα πρώτα 100 km/h θα έρχονται σε 4 δευτερόλεπτα. Το φοβερό είναι ομως το Drift Mode το οποίο θα επιτρέπει την ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση προσφέροντας οδηγική ευχαρίστηση.
 
Τώρα αναλόγως με την έκδοση αλλά και με τις επιλογές οδήγησης, η αυτονομία θα κυμαίνεται μεταξύ 368 και 451 χιλιομέτρων, αφού το Performance Model έχει μεγαλυτερες ενεργειακές απαιτήσεις σε σχέση με το απλό μοντέλο, ενώ όλες οι εκδόσεις θα εξοπλίζονται με την ίδια μπαταρία των 77,4 kWh. Με την χρήση συστήματος ταχείας φόρτισης 350 kW το μηδενικών εκπομπών SUV της Genesis θα μπορεί να ανεβάσει την στάθμη της μπαταρίας του απο το 10% στο 80% σε μόλις 18 λεπτά.
 
Το Genesis GV60 είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Electric- Active Sound Design, σκοπός του οποίου είναι να παράγει εικονικούς ήχους κατα την οδήγηση του οχήματος ανάλογα με την ταχύτητα, την πίεση στο πεντάλ του γκαζιού και τον τρόπο οδήγησης.

Οι διαστάσεις του νέου Genesis GV60 είναι γνωστές, με το μήκος αυτού να είναι 4.515 mm, το πλάτος 1.890 mm, το ύψος 1.850 mm ενώ το μεταξόνιο του είναι 2.900 mm. Με πέντε διαφορετικές επιλογές εσωτερικών χρωματισμών, αλλά και έντεκα διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα τα οποία συνδυάζονται με ζάντες 19 ή 21 ιντσών σίγουρα όποιος επιλέξει να το αγοράσει θα καταφέρει να το φέρει στα μέτρα του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε