Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κia: Ηλεκτρική επίθεση

10/2/2021

H Κορεατική βιομηχανία αυτοκινήτων της Kia, έχει σχεδιάσει μια πολύ επιθετική πολιτική για τα επόμενα χρόνια, που περιλαμβάνει τη παρουσίαση 11 συνολικά νέων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, έως το 2026.

Το νέο πλάνο ανάπτυξης της για τα επόμενα χρόνια παρουσίασε η βιομηχανία της Kia, με ιδιαίτερα επιθετική πολιτική, αφού σχεδιάζει να λανσάρει 11 συνολικά νέα μοντέλα, με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση. Οι εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τρέχουν και οι σχεδιασμοί των εταιριών, έχουν την υποχρέωση να κάνουν το ίδιο.

Οι υπεύθυνοι της Kia έχουν ως στόχο το 40% των πωλήσεων τους το 2030, να είναι υβριδικά, Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ βαθύτερος στόχος είναι από τα 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τα 880.000 από αυτά θέλει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Η ηλεκτροκίνηση έχει ξεκινήσει να κατακλύζει τον κόσμο, και έτσι η Kia σκοπεύει να παρουσιάσει 7 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026, που θα χρησιμοποιήσουν την καινούρια E-GMP πλατφόρμα του ομίλου, ενώ μέσα στον σχεδιασμό έχουν θέση και 4 υβριδικά οχήματα που θα βασίζονται πάνω σε πλατφόρμες για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Μέσα στα σχέδια ανάπτυξης του ομίλου, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες κινητικότητας, γι αυτό και την επόμενη χρονιά θα δούμε το πρώτο της ειδικά κατασκευασμένο όχημα.το 2022, αλλά και για τις υπηρεσίες car-sharing. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις