Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κρατηθείτε: Επιστρέφει η Lancia Delta

Κρατηθείτε: Επιστρέφει η Lancia Delta

7/10/2021

Η Delta θα αναγεννηθεί σε 5 χρόνια. Αυτή ήταν η δήλωση του CEO της Lancia, Luca Napolitano στην Corriere della Serra. Επίσης ο διάδοχος της Ypsilon αναμένεται μέσα στο 2024 και θα είναι το τελευταίο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που θα εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο CEO του νέου ομίλου που δημιουργήθηκε μετά την συγχώνευση της Fiat-Chrysler με το γαλλικό PSA Group, κ. Carlos Tavares, δηλώσε πως σε όλες τις εταιρείες που βρίσκονται υπό την σκεπή  της Stellantis, θα φωθεί η ευκαιρία να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην αγορά και να επιστρέψουν στις παλιές τους δόξες.

Κοινοποίησέ το »


Αποδεικνύεται λοιπόν πως ο Carlos Tavares δεν ψεύδεται, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του Luca Napolitano, CEO της Lancia, στην Corriere della Serra, η Delta θα αναγεννηθεί σε πέντε χρόνια, το 2026. «Όλοι θέλουν την Delta και για αυτό δεν μπορεί να λείπει από τα πλάνα μας. Θα επιστρέψει και θα πρόκειται για μια αυθεντική Delta, ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας. Και φυσικά θα είναι ηλεκτρική», δήλωσε στο ιταλικό μέσο ο Napolitano.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ακόμα σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουμε, παρόλα αυτά η λογική λέει πως η νέα Lancia Delta θα βασιστεί πάνω σε μια ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα του ομίλου Stellantis. Το πιό πιθανό είναι να επιλεχθεί το δάπεδο STLA Medium, μια εξέλιξη της eVMP. H Corriere della Sera δημοσίευσε πως το νέο δάπεδο θα εξοπλίζεται με μπαταρίες solid-state που με μία μόνο φόρτιση θα προσφέρουν αυτονομία 700 χιλιομέτρων .

Πριν την έλευση της Delta στην αγορά, η Lancia θα λανσάρει τον διάδοχο της τωρινής Υpsilon. Το μικρό ιταλικό βρίσκεται ήδη 10 χρόνια στην αγορά και συνεχίζει να πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας. Ο διάδοχος της Ypsilon θα έρθει στην αγορά το 2024 και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι το τελευταίο μοντέλο της φίρμας που θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού από το 2026, η Lancia θα προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Lancia σκοπεύει να χτίσει από την αρχή το δίκτυο αντιπροσώπων της για να φέρει τα μοντέλα της σε όλη την Ευρώπη.
 

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις