Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Mazda: Έρχονται πισωκίνητα μοντέλα από το 2022

8/1/2021

Ποιος θα μπορούσε να πει όχι στη διεύρυνση της γκάμας των πισωκίνητων Mazda; Ασφαλώς κανείς και ένα νέο δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Δείτε τι ετοιμάζουν οι Ιάπωνες!

Μία είδηση από τον ιαπωνικό τύπο έρχεται αν χαροποιήσει ιδιαίτερα τους οπαδούς της Mazda και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, σε έκθεση της «Nikkei Asia» αναφέρεται πως η ιαπωνική φίρμα εξετάζει πολύ σοβαρά τη διεύρυνση της γκάμας της με νέα μοντέλα που ο πίσω άξονας θα είναι και ο κινητήριος.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην οδηγική ευχαρίστηση των πελατών της φίρμας, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία μας έχει προσφέρει αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία, όπως για παράδειγμα το Mazda MX-5, το δημοφιλέστερο roadster παγκοσμίως. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι πέρα από πισωκίνητα μοντέλα, θα δούμε και το ντεμπούτο νέων εξακύλινδρων σε σειρά κινητήρων. Βέβαια, το αν αυτά τα δύο στοιχεία θα «παντρεύονται» σε ίδια μοντέλα παραμένει για την ώρα άγνωστο.



Σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, οι άνθρωποι της Mazda εργάζονται αυτή τη στιγμή προκειμένου να δούμε σύντομα τους αντικαταστάτες των CX-5 και CX-8. Για το πρώτο μοντέλο, ο «απόγονος» θα ονομάζεται CX-50 και θα φέρει «premium» στοιχεία ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί αντίστοιχα μοντέλα των BMW και Mercedes. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε το συγκεκριμένο μοντέλο να συνοδεύεται και με έναν από τους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες στους οποίους αναφερθήκαμε.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Mazda έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, την περασμένη χρονιά, παρά την οικονομική κατάσταση που επικρατούσε, κατάφερε να κλείσει με αύξηση των πωλήσεων κατά 0,2% συγκριτικά με το 2019, με το πισωκίνητο Miata να πετυχαίνει αύξηση κατά 13,6% στις πωλήσεις του.

Είναι θέμα χρόνου, λοιπόν, να δούμε και ακόμα περισσότερα πισωκίνητα στη γκάμα της Mazda. Ευχή όλων μας να συνοδευτούν και με το εξακύλινδρο μοτέρ, ώστε η οδηγική ευχαρίστηση να έχει τον πρώτο λόγο.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις