Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με CX-60 και CX-80 η Mazda το 2022
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με CX-60 και CX-80 η Mazda το 2022

Διαβάστηκε από 8012 αναγνώστες - 7/10/2021

Η Mazda σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα των SUV που προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά, με την παρουσίαση του νέου SUV, CX-60 και του μεγαλύτερου, CX-80. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης την έκδοση με περιστροφικό κινητήρα ως range-extender για το MX-30.

Η Mazda αναμένεται να παίξει ακόμα πιο δυνατά στην κατηγορία των SUV, καθώς μέσα στο 2022 η γκάμα της θα επεκταθεί με τα CX-60 και CX-80. Οι δύο νέες αφίξεις θα είναι βασισμένες πάνω στο τρέχουσας γενιάς CX-5, με το τελυαταίο να παραμενει διαθέσιμο προς πώληση. Συμγωνα με δηλώσεις της εταιρείας «Για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της κατηγορίας, η Mazda θα προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες μια ευρύτερη επιλογή SUV που συνδυάζουν τις πιο πρόσφατες περιβαλλοντικές επιδόσεις με την οδηγική απόλαυση που ενυπάρχει σε κάθε Mazda».

Κοινοποίησέ το »

 
Τα CX-60 και CX-80, που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν δύο και τρεις σειρές καθισμάτων αντίστοιχα, είναι τα πρώτα Plug-In υβριδικά μοντέλα της Mazda στην Ευρωπαϊκή αγορά, που συνδυάζουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης. Το σύστημα αυτό δεν αποκλείεται να σχετίζεται με το PHEV σύστημα που βρίσκουμε στο Toyota RAV4. Επίσης θα υπάρχουν και επιπλεόν επιλογές κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου του  ολοκαίνουριου κινητήρα βενζίνης και ντίζελ Skyactiv-X, με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V ο οποίος θα επιτυγχάνει μειωμένες εκπομπές ρύπων και βελτιωμένη απόδοση.

Η Mazda θα ξεκινήσει να προσφέρει το ηλεκτρικό MX-30, μια από καιρό υποσχόμενη έκδοση, που θα αποκτήσει ένα περιστροφικό κινητήρα βενζίνης ο οποίος με τη λειτουργία του θα γεμίζει τις μπαταρίες έχοντας το ρόλο του range-extender! Αυτή η νέα έκδοση θα παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η Mazda θα εγκαινιάσει αργότερα και συγκεκριμένα το 2025, την πρώτη της εξατομικευμένη αρχιτεκτονική για ηλεκτρικά. Η εταιρεία προσπαθεί να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την γκάμα της έως το 2030 και θα βασίσει πάνω σε αυτή την αρχιτεκτονική μια σειρά μοντέλων. Τα ευρύτερα CX-70 και CX-90 θα λανσαριστούν νωριτερα στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, μεταξύ άλλων, ενώ σε ορισμένες μη ευρωπαϊκές περιοχές θα κυκλοφορήσει επίσης το μικρότερο CX-50.
 

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις