Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με νέο όνομα, σχέδιο και ξεχωριστό ήχο το ηλεκτρικό Audi ΤΤ

Με νέο όνομα, σχέδιο και ξεχωριστό ήχο το ηλεκτρικό Audi ΤΤ

28/2/2024

Σε εξέλιξη το ηλεκτρικό αντί-ΤΤ.
Με διαφορετική σχεδίαση το νέο μοντέλο.
Θα έχει ξεχωριστό ήχο.
Θα αποκτήσει νέο όνομα και όχι «ΤΤ».

Σε εξέλιξη το ηλεκτρικό αντί-ΤΤ

Στα τέλη του 2023 η Audi ολοκλήρωσε την παραγωγή του ΤΤ, αλλά αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έχει στο πλάνο της να φέρει τον αντικαταστάτη του. Για το πρότζεκτ αυτό μίλησε ο εκπρόσωπος της Audi για την τεχνική ανάπτυξη, Daniel Schuster, δίνοντας τις πρώτες πληροφορίες για αυτό, αναφορικά με τη σχεδίαση, την ονομασία αλλά και τον ήχο που προσφέρει το ηλεκτρικό αντί-ΤΤ.

Με διαφορετική σχεδίαση το νέο μοντέλο

Με δηλώσεις του στη βρετανική ιστοσελίδα, Autocar, ξεκαθαρίστηκε πως το αυτοκίνητο το οποίο θα καλύψει το κενό του ΤΤ θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Σε ότι αφορά τη σχεδίαση ο Daniel Schuster ξεκαθάρισε πως όλα θα γίνουν από το μηδέν και πως δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση το νέο μοντέλο να ακολουθήσει τα χνάρια του ΤΤ. Ως εκ τούτου ερευνώνται όλες οι σχεδιαστικές εκδοχές προκειμένου να βρεθεί η ενδεδειγμένη. «Η προσέγγιση της Audi δεν είναι να βγάλει τον κινητήρα καύσης, να βάλει έναν ηλεκτροκινητήρα και να έχουμε ένα ΤΤ με έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το ΤΤ θα είναι διαφορετικό», είπε ο Schuster.

Θα έχει ξεχωριστό ήχο για να διακρίνεται

Οι άνθρωποι της Audi ψάχνουν επιπλέον και τον ήχο που θα δώσουν στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο. Ο Daniel Schuster υπογράμμισε πως στόχος είναι να βρουν κάτι ταιριαστό για την περίπτωση του αυτοκινήτου, όπως ήταν ο ήχος του πεντακύλινδρου μοτέρ στο ΤΤ, αλλά όχι τον ίδιο. Ο Schuster αποκάλυψε πως: «είχαμε κάποια πρωτότυπα όπου αναπαράγαμε τον ήχο του πεντακύλυνδρου μοτέρ για το ηλεκτρικό, αλλά δεν ταίριαζε καθόλου. Επομένως, πρέπει να βρούμε έναν ήχο που θα είναι προσανατολισμός στο μοντέλο και θα προσελκύσει τους πελάτες. Ο ήχος πρέπει να είναι συγκεκριμένος».

Θα αποκτήσει νέο όνομα και όχι «ΤΤ»

Τέλος, ο Daniel Schuster ξεκαθάρισε πως το αντι-ΤΤ θα έχει διαφορετικό όνομα, ενώ κατέληξε αναφέροντας  ως δεν πρόκειται να το δούμε σύντομα, αφού θα παρουσιαστεί μέσα στα  επόμενα 5 - 10 χρόνια.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις