Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Mercedes EQA: Διαθέσιμη και με τετρακίνηση

13/5/2021

Δύο νέα μέλη εντάσσονται στην οικογένεια αυτού του νέου SUV: η EQA 300 4MATIC με αυτονομία 400-426 χιλιομέτρων (σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP) και η EQA 350 4MATIC με αυτονομία 409-432 χιλιομέτρων. Δείτε πόσο κοστίζουν στη χώρα μας!

Ο ιδιαίτερα πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός των EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους προβολείς LED High Performance με το σύστημα προσαρμογής ακτίνας προβολέων Adaptive Highbeam Assist, πορτ μπαγκάζ με σύστημα EASY-PACK, με ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ατμοσφαιρικό φωτισμό με 64 αποχρώσεις, καθίσματα με ρυθμιζόμενη πλευρική υποστήριξη τεσσάρων σημείων, κάμερα οπισθοπορείας για ακόμη καλύτερη ορατότητα και άνεση κατά τους ελιγμούς, το διζωνικό, αυτόματο κλιματισμό THERMOTRONIC και ένα πολυλειτουργικό, σπορ δερμάτινο τιμόνι. Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό, όπως και το σύστημα πλοήγηης με σύστημα «ηλεκτρικής νοημοσύνης».

Πρακτικά πακέτα εξοπλισμού
Η Mercedes έχει απλουστεύσει σημαντικά τον τρόπο εξατομίκευσης της EQA. Αντί να χρειάζεται να επιλέξει κάποιος ανάμεσα σε 100 ξεχωριστές δυνατότητες εξοπλισμού, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο πρακτικά, προκαθορισμένα πακέτα:
-Tο πακέτο Advanced προσθέτει μία σειρά χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας επιπλέον του στάνταρ εξοπλισμού για την EQA. Στο εσωτερικό, δύο οθόνες 10.25 ιντσών ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα «Widescreen Cockpit». Ο οδηγός απολαμβάνει την υποστήριξη του συστήματος αναγνώρισης νεκράς γωνίας Blind Spot Assist, του πακέτου καθρεφτών και του πακέτου παρκαρίσματος με κάμερα οπισθοπορείας.
-Το πακέτο Premium προσθέτει στα παραπάνω μία πανοραμική συρόμενη οροφή, το ηχοσύστημα Burmester® surround  και το πακέτο παρκαρίσματος με κάμερα 360°.
Επίσης, η EQA διατίθεται προαιρετικά και στην έκδοση Electric Art της Mercedes-EQ. Πινελιές στο σοφιστικέ χρώμα rosé gold  τονίζουν την ταπετσαρία και τους αεραγωγούς, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία φωτίζονται στο φόντο. Αυτή η γραμμή εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.



Σε αυτές τις τετρακίνητες εκδόσεις, η ισχύς ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα ελέγχεται έξυπνα 100 φορές το δευτερόλεπτο, ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης. Η φιλοσοφία της Mercedes-EQ είναι η βελτιστοποίηση της κατανάλωσης με τη χρήση του πίσω ηλεκτροκινητήρα όσο το δυνατόν πιο συχνά, ενώ ο ασύγχρονος κινητήρας στον εμπρός άξονα προκαλεί μόνο ελάχιστες απώλειες έλξης σε λειτουργία μερικού φορτίου.

Τέλος, οι πελάτες που θα επιλέξουν την EQA σε οποιαδήποτε έκδοσή της, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο Mercedes me Charge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία & σταθερή τιμολόγηση.

Η τιμή των νέων EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC στη χώρα μας
Η προτεινόμενη Λιανική Τιμή Μετά Φόρων για τη νέα EQA 300 4MATIC είναι 57.100 ευρώ ενώ για την EQA 350 4MATIC 59.900 ευρώ. Η EQA 300 4MATIC, στην ελληνική αγορά, θα προσφερεται και σε  μια ειδική έκδοση λανσαρίσματος που θα διαθέτει τη γραμμή εξοπλισμού AMG, με οπτικό πακέτο AMG στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό καθώς και το πακέτο εξόπλισμού Advanced. Με το πρόγραμμα «ΚINΟΥMΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ», η ειδική εκδοση λανσαρίσματος ΕQA θα προσφέρεται στην Λιανική Τιμή Μετά Φόρων 55.890 ευρώ.   
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις