Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes: Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών το 2022
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes: Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών το 2022

Διαβάστηκε από 27000 αναγνώστες - 3/1/2022

Ηγέτιδα και στην ηλεκτροκίνηση θέλει να παραμένει η Mercedes-Benz και ετοιμάζεται να το αποδείξει μέσω των αμιγών ηλεκτρικών μοντέλων της που θα κοσμούν τους ελληνικούς (και όχι μόνο) δρόμους μέχρι το τέλος του 2022.

Η γερμανική εταιρία με σήμα το αστέρι δεν έχει μάθει να αφήνει τίποτα στην τύχη. Βλέποντας τη δυναμική στροφή ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τον ηλεκτρισμό, θέλει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και το δείχνει με την άμεση κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που καλύπτουν τις ανάγκες σχεδόν όλο των καταναλωτών. Τέσσερα μοντέλα της είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά ( EQA, EQB, EQC, MPV) και μέχρι τέλους του 2022 θα δούμε σίγουρα ακόμα δυο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Mercedes EQA: 426 χλμ αυτονομία και εντυπωσιακές λεπτομέρειες

Ξεκινάμε με τη Mercedes EQA, ένα μικρομεσαίο SUV, που συνδυάζει την στιβαρή εξωτερική εμφάνιση, με αθλητικά στοιχεία και σπορτίφ πινελιές, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό οπτικό σύνολο. Η EQA φέρει τη χαρακτηριστική επένδυση ψυγείου black panel και τη φωτεινή λωρίδα στο μπροστινό και πίσω τμήμα, ενώ τα μυώδη power dome πάνω στο καπό τονίζουν τις επιβλητικές επιδόσεις της. Η καμπίνα του SUV καταφέρνει να μεταφέρει στους επιβάτες την αίσθηση της ηλεκτροκίνησης, ειδικά με τις χρωματιστές λεπτομέρειες σε ροζ χρυσό, που συναντάμε στην έκδοση Electric Art. To ευφυές σύστημα πολυμέσων, MBUX με τις δυο εντυπωσιακές εικόνες, είναι διαχειρίσιμο μέσω φωνητικών εντολών, αφής και ανέπαφων χειρισμών. Tο premium εσωτερικό της EQA είναι ευρύχωρο και άκρως πρακτικό, ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις ολόκληρης της οικογένειας. Με ιπποδυνάμεις που φτάνουν μέχρι τους 292 ίππους και με κορυφαία αυτονομία για την κατηγορία, έως 426 χιλιόμετρα, σίγουρα o αγοραστής θα βρει ακριβώς αυτό που του ταιριάζει. Με τιμή από 49.590 ευρώ, η απόκτηση μιας Mercedes νέας εποχής φαντάζει πιο εύκολη από ποτέ.

Mercedes EQB: O ορισμός της ευρυχωρίας με 7 θέσεις και 1.710 λτ αποθηκευτικό χώρο

Mercedes EQB ήρθε πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα και ήδη έχει εντυπωσιάσει. Η εξωτερική της εμφάνιση έχει έντονες γωνίες και με τον δυναμικό σχεδιασμό της, τραβάει τα βλέμματα. Το μεγάλο της όμως πλεονέκτημα, είναι το αριστοκρατικό σε χώρους εσωτερικό της, ένα μικρό θαύμα της σχεδίασης, με δυνατότητα 7θέσιας διάταξης, μοναδικό στην κατηγορία της. Η μέγιστη χωρητικότητα του χώρου φόρτισης είναι 1.710 λίτρα, νούμερο ικανό να «χωρέσει» όλη τη ζωή σας. Το άνετο και πολυμορφικό εσωτερικό της EQB ακολουθεί κατά γράμμα τις premium προδιαγραφές της εταιρίας, με το σύστημα MBUX να δίνει άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης και λειτουργιών στους επιβάτες. Εντυπωσιακό και το σύστημα πλοήγησης με Electric Intelligence στο βασικό εξοπλισμό, που θα βρει για τον οδηγό την ιδανικότερη διαδρομή για να φτάσει στον προορισμό τους, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορους παράγοντες όπως ο καιρός και το ποσοστό της μπαταρίας. Διαθέσιμη σε δύο τετρακίνητες εκδόσεις, με 228 και 292 ίππους, υπόσχεται αυτονομία 420 χιλιομέτρων και επιδόσεις που δεν περνάνε απαρατήρητες. Η τιμή εκκίνησης της EQB ξεκινάει από τις 61.850 ευρώ.

 

Mercedes EQC: Εκπληκτική ποιότητα κύλισης, έρχεται με 408 ίππους

Mercedes EQC: Εκπληκτική ποιότητα κύλισης, έρχεται με 408 ίππους

Η SUV σειρά κλείνει με την Μercedes EQC, που ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρουσίασε η γερμανική εταιρία και έδειξε το δρόμο που θα πατούσαν και τα επόμενα μοντέλα. Με εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση που βρύει από καθαρές και λιτές γραμμές, οι καμπύλες έχουν τη μερίδα του λέοντας στο αμάξωμα, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή αισθητική. Στο μπροστινό μέρος συναντάμε τη μαύρη μάσκα, σήμα κατατεθέν των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes, μαζί με τους προβολείς MULTIBEAM LED του βασικού εξοπλισμού. Επιβλητικές και οι λωρίδες LED που «τρέχουν» στο εμπρός και πίσω μέρος δημιουργώντας μια ιδιαίτερης αισθητικής εικόνα. Στο εσωτερικό επικρατεί η πολυτέλεια, με το σύστημα ΜΒUX και τα άνετα καθίσματα με λειτουργία μασάζ να ξεχωρίζουν. Στην ευρύχωρη καμπίνα του μπορούν να φιλοξενηθούν 5 ενήλικες, ενώ το 500 λίτρων πορτμπαγκάζ είναι ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη. Δυο ηλεκτροκινητήρες δίνουν κίνηση στην EQC, με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 408 ίππους και προσφέρουν εκρηκτικές επιδόσεις στο μοντέλο, με το 0-100χλμ./ώρα να έρχεται σε 5,1 δλ. Η τιμή του ηλεκτρικού SUV αρχίζει από τα 76.630 ευρώ.

Mercedes EQV: Ίσως το πιο πολυτελές ηλεκτρικό πολυμορφικό

To MPV της Mercedes φέρει εξωτερικά στοιχεία που συναντάμε και στην υπόλοιπη ηλεκτρική οικογένεια της εταιρίας και ταιριάζουν απόλυτα στη σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής φίρμας, όπως η μάσκα ψυγείου Black Panel. Η καμπίνα του αυτοκινήτου είναι προσανατολισμένη στην άνεση, την πρακτικότητα και την πολυτέλεια, προσφέροντας αμέτρητες εξατομικευμένες επιλογές, όπως πακέτο τραπεζιού και κουκετών. Διαθέσιμο σε δυο μήκη, μπορεί να φιλοξενήσει 8 άτομα και ο χώρος φόρτισης να φτάσει μέχρι τα 5.010 λίτρα. Το μοντέλο κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας 204 ίππων που συνεργάζεται με μια μπαταρία 100kWh, με τη θεωρητική αυτονομία να φτάνει τα 418 χιλιόμετρα και να έχει δυνατότητα φόρτιση από το 10% το 80% μέσα σε 45 λεπτά σε σταθμό 110kW. Η βασική έκδοση της Mercedes EQV στοιχίζει 91.900 ευρώ.



Mercedes EQS: 770 χλμ αυτονομία, 523 ίπποι και αεροδυναμική για σεμινάριο

Η νέα Mercedes EQS σκοπεύει να πείσει και τον πιο δύσπιστο, ότι η ηλεκτροκίνηση είναι πολύ πιο φανταστική από όσο νομίζει. Με «τοξωτή» σχεδίαση που σπάει κόκαλα και κατεστημένα, συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις Cd 0,20 και στοιχεία της EQ οικογένειας, η ΕQS θα ξεχωρίζει από μακριά. Εντυπωσιακό θα είναι και το εσωτερικό, όπου είναι λουσμένο στη πολυτέλεια, με την HyperScreen οθόνη (3 οθόνες σε μια) και το τελευταίας γενιάς MBUX να κλέβουν διθυράμβους και βλέμματα, εντυπωσιάζοντας με την τεχνητή νοημοσύνη τους. Βασιλικοί είναι επίσης οι χώροι που προσφέρει το μοντέλο, με τα καθίσματα να είναι υπερ του δέοντος άνετα, προσφέροντας μέχρι και μασάζ. Στις «πολιτικές» εκδόσεις θα διατίθεται με ισχύ που θα φτάνει έως τους 523 ίππους και αυτονομία τα 770 χλμ, ενώ πρόκειται να βγει και AMG EQS 53 4MATIC+, η απόδοση της οποίας θα ακουμπάει, σύμφωνα με πληροφορίες, τους 761 ίππους και τα 1.000Νm ροπής. Αν και δεν έχει πατήσει επίσημα τις ρόδες στην Ελλάδα, φημολογείται ότι η τιμή εκκίνησης της θα είναι τα 163.250 ευρώ.



Mercedes EQE: Πισωκίνητη πολυτέλεια με 292 ίππους

Η Mercedes EQE πριν λίγες μέρες εντοπίστηκε να πραγματοποιεί δοκιμές στο δρόμο, ώστε να είναι 100% έτοιμη για το ντεμπούτο της. Εξωτερικά επικρατεί η «τοξωτή» σχεδίαση, όπως και στην ΕQS, με το συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι Cd 0,20, κάνοντας την EQE ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα στον κόσμο. Εσωτερικά θα επικρατεί η πολυτέλεια και θα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτηση της MBUX Hyperscreen. Το μοντέλο θα διατίθεται αρχικά με 292 ίππους, μπαταρία 90,6 kWh, κίνηση στους πίσω τροχούς και θα έχει θεωρητική αυτονομία 660 χιλιομέτρων, ενώ αργότερα θα λανσαριστεί και τετρακίνητη έκδοση. Η τιμή της ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο χρόνο ίσως δούμε ακόμα δυο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από τη γερμανική εταιρία. Η Mercedes EQS SUV που θα έρθει σαν αντικαταστάτρια της GLS και η EQT που θα είναι η πολιτική έκδοση του Citan. Στα σκαριά ακόμα υπάρχει η Mercedes EQΕ SUV και η EQG, η ηλεκτρική εκδοχή της G-Class!


Με 3 ηλεκτρικά SUV από 49.590 ¤, ικανά να καλύψουν όλες τις ανάγκες
Με πολυμορφικό που έχει μέχρι και κρεβάτια
Έρχεται η EQS, με 761 ίππους στην AMG έκδοση και Hyperscreen
Σύντομα και η EQE με αυτονομία άνω των 600 χλμ
Υπάρχει άλλη εταιρία με τέτοια ποικιλία ηλεκτρικών μοντέλων? Πιστεύεις θα κυριαρχήσει η Mercedes στην εποχή της ηλεκτροκίνησης?

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε