Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes: Θα παράγει δικούς της ηλεκτροκινητήρες
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes: Θα παράγει δικούς της ηλεκτροκινητήρες

13/1/2022

Ούσα πρωτοστάτης της νέας εποχής της αυτοκίνησης, η Mercedes σκοπεύει να βάλει σε παραγωγή την δική της σειρά από ηλεκτρικούς κινητήρες.

Δεν έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε που η Mercedes έκανε επίδειξη δύναμης στους υπόλοιπους κατασκευαστές, με τις εξαιρετικές δυνατότητες  που αναμένεται να έχει η EQXX. Το αμιγώς ηλεκτρικό sedan αποδίδει 201 ίππους (150 kW ) με αυτονομία που αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό ποτέ θα ξεκινήσει και επίσημα η παράγωγη, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τι κρύβεται πίσω από μία τέτοια κίνηση, θα δει πως η Mercedes ετοιμάζει μεγάλα πράγματα για το μέλλον. 

Ηλεκτροκινητήρες κατασκευασμένοι από την ίδια

Η Mercedes ήδη κυκλοφορεί στην αγορά την ηλεκτρική σειρά  EQ. Η εταιρεία εξοπλίζει τα μοντέλα της ηλεκτρικής γκάμας με ηλεκτροκινητήρες που προέρχονται από εξωτερικούς συνεργάτες όπως η ZF και η Vale-Siemens. Αυτό όμως θα αλλάξει στο σύντομο μέλλον, εφόσον η Mercedes  σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμη να βάλει σε παραγωγή τους δικούς της ηλεκτροκινητήρες

Στόχος η υψυλή ποιότητα της Mercedes 

Ταυτόχρονα, η Mercedes έχει στα σκαριά τις νέες πλατφόρμες MMA και MB.EA πάνω στις οποίες θα βασιστούν τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της. Με βάση το πλάνο, η στρατηγική αυτή θα ξεκινήσει τα 2024 με απώτερο στόχο οι ηλεκτρικοί κινητήρες της να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο με το όποιο είναι ταυτόσημη η φήμη της γερμανικής μάρκας στην παγκόσμια αγορά. 

Απαραίτητες σημαντικές επενδύσεις

Η παράγωγη υψηλών προδιαγραφών ηλεκτρικών κινητήρων, όπως μας έχει συνηθίσει η Mercedes, αναμένεται να είναι ένα πολυδάπανο πρότζεκτ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να προβεί σε σημαντικές επενδύσεις. 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ηλεκτρικοί κινητήρες με υπογραφή Mercedes! 
Με το πρωτότυπο EQXX έκανε τον ανταγωνισμό να ιδρώσει. 
Έτοιμη για παράγωγη των ηλεκτρικών κινητήρων. 
Στόχος να έχουν την υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει τη Mercedes. 
Ακονίζει τα "όπλα" της η Mercedes, πως θα αντιδράσει ο ανταγωνισμός; 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε