Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μια ματιά στο νέο ηλεκτρικό Nissan Micra
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μια ματιά στο νέο ηλεκτρικό Nissan Micra

4/2/2022

Ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πρόκειται να αντικαταστήσει το Micra, όπως μας ανακοίνωσε η Nissan και οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές έχουν πάρει φωτιά στην προσπάθειά τους να αποδώσουν την εξωτερική του εμφάνιση.

Λίγες ημέρες πριν η Nissan μας αιφνιδίασε με την ανακοίνωσή της πως ο διάδοχος του Micra θα είναι ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που χάρη στη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, θα μοιράζεται αρκετά μέρη με το ηλεκτρικό "αδερφάκι" του Renault 5, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024. 

Hatchback αμάξωμα, μικρές διαστάσεις, κομψή σιλουέτα 

Στην παγκόσμια παρουσίασή του η Nissan δεν έδωσε απλόχερα τις πληροφορίες για το νέο μικρό, παρά μόνο μερικές teaser εικόνες. Από τότε, οι σχεδιαστές δεν έχουν σταματήσει να δημοσιεύουν ενδεχόμενα σχέδια του ηλεκτρικού μοντέλου και για αυτό στην autoexpress, παρουσίασαν την δική τους άποψη για το διάδοχο του Micra, δίνοντας μία πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε. Από όσα ακούγονται μέχρι στιγμής, το νέο μοντέλο της Nissan θα διαθέτει hatchback με μαζεμένες διαστάσεις με ένα σχετικά κοντό καπό, ενώ η διχρωμίες και οι λοιπές λεπτομέρειες των περιφερειακών δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο κομψό σύνολο. Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές διατήρησαν τους προβολείς και τα πίσω φώτα LED και οβάλ σχήματος, όπως είδαμε και στις teaser εικόνες της παρουσίασης, ενώ υπάρχει και LED φωτισμός περιφερειακά από το σήμα της Nissan

Ίδια πλατφόρμα με το Renault 5 

Ο ηλεκτρικός διάδοχος του Nissan Micra θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF B-EV, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την υπόλοιπη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi αποτελώντας μια προσιτή ηλεκτρική επιλογή στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας. Έπειτα από τα ηλεκτρικά LEAF και crossover Ariya, καθώς και το υβριδικό e-Power Qasqhai, η Nissan προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το πλάνο «Nissan Ambition 2030», που έχει απώτερο στόχο την βιωσιμότητα της αυτοκίνησης στην νέα εποχή.    

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε