autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Μόλις 400 κομμάτια για το πιο γρήγορο Yaris ever

19/7/2017

Η Toyota μετά από καιρό επιστρέφει στα αυτοκίνητα επιδόσεων και συγκεκριμένα στην κατηγορία των hot hatch με το νέο Yaris GRMN των 210 ίππων.

Η Toyota μετά από καιρό επιστρέφει στα αυτοκίνητα επιδόσεων και συγκεκριμένα στην κατηγορία των hot hatch με το νέο Yaris GRMN αλλά όπως αποδεικνύεται, η εταιρεία δε στοχεύει στη μεγιστοποίηση των πωλήσεων παρά το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για το μοντέλο.
 
Η Ιαπωνική εταιρεία θα περιορίσει την παραγωγή του πρώτου μοντέλου που ανέπτυξε το αγωνιστικό της τμήμα, Gazoo Racing, σε μόλις 400 μονάδες για την ευρωπαϊκή αγορά, με επιπλέον 100 να προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Η ανάπτυξη του Yaris GRMN δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, με την Toyota να έχει προγραμματίσει την έναρξη της παραγωγής στα τέλη του φθινοπώρου.
 
Η Toyota θέλει το νέο Yaris GRMN να είναι το ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο ισχυρό μοντέλο της κατηγορίας. Η ισχύς προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.8-λίτρων που κάνει χρήση κομπρέσορα για την υπερτροφοδότηση και αποδίδει περίπου 210hp ενώ η μόνη επιλογή μετάδοσης είναι ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Το πλαίσιο έχει αυξημένη ακαμψία ενώ η ανάρτηση χρησιμοποιεί πλέον ελατήρια μικρότερης διαδρομής και αναρτήσεις της Sachs. Υπάρχει επίσης ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, για να βοηθήσει το αυτοκίνητο να αντιμετωπίσει την αυξημένη ισχύ. Δεν υπάρχουν φανταχτερά οδηγικά modes και άλλα gadgets εδώ, καθώς η Toyota ακολούθησε μια πολύ απλή - και ελπίζουμε διασκεδαστική- συνταγή για να δημιουργήσει το πιο hot Yaris που κατασκεύασε ποτέ.
 
Οι πρώτες εντυπώσεις ήδη μιλάνε για ένα hot hatch πολύ διασκεδαστικό, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είναι η τελική μορφή του Toyota Yaris GRMN μόλις θα βρεθεί στην αγορά. Αυτό βέβαια, μόνο αν είστε σε θέση να εξασφαλίσετε ένα, καθώς με μόλις 400 μονάδες να κυκλοφορούν στην αγορά θα πρόκειται για ένα σπάνιο θέαμα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις