Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Ford Mustang το 2023: Με υβριδικές και τετρακίνητες εκδόσεις

Νέα Ford Mustang το 2023: Με υβριδικές και τετρακίνητες εκδόσεις

Διαβάστηκε από 7840 αναγνώστες - 31/12/2021

Η νέα γενιά της Ford Mustang θα παρουσιαστεί το 2023, και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει EcoBoost, V8 αλλά και υβριδικούς κινητήρες, ενώ για πρώτη φορά θα είναι και τετρακίνητη. Αυτή θα είναι η τελευταία Mustang με βενζινοκινητήρα.

Η Ford Mustang δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα pony car που έχει λατρευτεί από πολλές γενιές petrolheads, μιας και βρίσκεται σε παραγωγή από το 1964. Για την ακρίβεια, η Mustang είναι το μοντέλο με την μακροβιότερη ονομασία στην ιστορία της Ford.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Από το 2015 το αυτοκίνητο βρίσκεται στην 6η γενιά του, με κωδικό S550, και η εταιρεία με σήμα το Μπλε Οβάλ εξελίσσει την επόμενη, 7η γενιά, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2023.

Ecoboost, V8 αλλά και υβριδικοί κινητήρες

Η επερχόμενη Ford Mustang θα έχει στη βασική έκδοση τον γνώριμο τετρακύλινδρο Ecoboost κινητήρα 2,3 λίτρων. Αμερικάνικο pony και muscle car χωρίς θηριώδη μοτέρ δεν νοείται, κι έτσι αναμένεται να δούμε τόσο τον 5λιτρο V8 Coyote, όσο και τον κορυφαίο V8 Predator 5200 κυβικών με μηχανικό υπερσυμπιεστή. Ο τελευταίος, ενδέχεται να προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Αμερικής.

Όσον αφορά την Ευρώπη, όπου τα μοντέλα με υβριδικούς κινητήρες γίνονται όλο και περισσότερα, λόγω των αυστηρών προδιαγραφών ρύπων στη Γηραιά Ήπειρο, περιμένουμε να δούμε τη Mustang με κάποιο υβριδικό σύνολο. Η συγκεκριμένη έκδοση ενδέχεται να κυκλοφορήσει αργότερα στην αγορά, ίσως όταν γίνει η πρώτη ανανέωση (facelift) του μοντέλου.

Για πρώτη φορά κίνηση στους 4 τροχούς

Οι πληροφορίες σχετικά με τη υβριδική Mustang είναι λιγοστές, αλλά υπάρχουν αναφορές για χρήση V8 μοτέρ που θα «στέλνει» την κίνηση στον πίσω άξονα, σε συνδυασμό με 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε εμπρός τροχό, κάνοντας τη Mustang για πρώτη φορά τετρακίνητη.
 

Θα βασίζεται στην υπάρχουσα πλατφόρμα και θα είναι η τελευταία βενζινοκίνητη Mustang

Η νέα γενιά της Ford Mustang, με κωδικό S650, θα χρησιμοποιεί μία αναβαθμισμένη έκδοση της υπάρχουσας πλατφόρμας. Αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα δούμε Mustang με θερμικά μοτέρ, μιας και πληροφορίες αναφέρουν πως το Δεκέμβριο του 2028 η Ford θα παρουσιάσει την επόμενη, αμιγώς ηλεκτρική δίθυρη Mustang. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η επερχόμενη γενιά θα έχει διάρκεια ζωής 5μισι χρόνια και θα είναι το κύκνειο άσμα του μυθικού coupe όπως το λατρέψαμε, δηλαδή με τους βενζινοκινητήρες να βρυχώνται κάτω από το καπό.


Για πρώτη φορά θα δούμε τετρακίνητη Mustang!
Διαθέσιμη με Ecoboost 2,3 λίτρων αλλά και με θηριώδη V8.
Θα έχει και υβριδική έκδοση.
Αυτή θα είναι η τελευταία Mustang με «κανονικούς» κινητήρες.
Θα ήθελες να την βλέπεις υβριδική και ηλεκτρική, για να μπορεί να πωλείται στην Ευρώπη, ή πιστεύεις ότι τέτοια αυτοκίνητα θέλουν μόνο V8;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε