Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Νέα Porsche Cayman GT4 RS το 2021

2/11/2020

Η Porsche θα παρουσιάσει την βελτιωμένη έκδοση της νέας Cayman GT4, την Cayman GT4 RS, η οποία θα έχει 500 ίππους, πολεμική εμφάνιση και αναβαθμισμένη ανάρτηση, κάνοντάς την αγωνιστικό μηχάνημα με πινακίδες.

H Porsche εξελίσσει την νέα Cayman GT4 RS και την δοκιμάζει στο Nürburgring. Το πρωτότυπο έχει αρκετές οπτικές διαφορές σε σχέση με την απλή Cayman GT4, οι οποίες εκτός από την καλύτερη αεροδυναμική μαρτυρούν και περαιτέρω βελτιώσεις και στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου.

Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, παρατηρούμε νέες εισαγωγές στον προφυλακτήρα, οι οποίες προφανώς αποσκοπούν στην καλύτερη ψύξη των φρένων, ενώ συνεχίζοντας προς τα επάνω, στο καπό δεσπόζουν δύο μεγάλοι αεραγωγοί τύπου NACA, τεχνολογία που πηγάζει από την αεροδιαστημική και τοποθετείται σε αυτοκίνητα πολύ υψηλών επιδόσεων.
Στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, οι πλευρικές εισαγωγές αέρα είναι ακόμα μεγαλύτερες σε σχέση με την Cayman GT4, ενώ αεραγωγούς θα βρούμε επίσης και στη θέση των πίσω πλευρικών φινιστρινιών, μέσω των οποίων εισέρχεται ακόμα περισσότερος αέρας στον κινητήρα.



Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη φτερούγα, η οποία έχει βάσεις που θυμίζουν λαιμό κύκνου, σχεδιασμός που είναι πλέον συχνός σε αυτοκίνητα με αγωνιστικό χαρακτήρα. Κάτω, στον προφυλακτήρα, συναντούμε έναν πολεμικό διαχύτη, μέσα από τον οποίον ξεπροβάλλουν οι μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης.

Όσον αφορά τον κινητήρα, οι πληροφορίες λένε πως παραμένει ο boxer 4000 κυβικών αλλά θα είναι αναβαθμισμένος και πλέον θα αποδίδει 500 ίππους, δηλαδή 86 παραπάνω από το μοντέλο το οποίο θα αντικαταστήσει.
Αν αναλογιστούμε πως η προηγούμενη Porsche 911 GT3 RS απέδιδε 520 άλογα από τον ατμοσφαιρικό boxer 4 λίτρων, θεωρούμε πως η πληροφορία για τους 500 ίππους της Cayman GT4 RS είναι βάσιμη.
 


Στο βίντεο φαίνεται πως η νέα Porsche Cayman GT4 RS είναι εξαιρετικά γρήγορη στην πίστα, και φαίνεται πως οι νέες προσθήκες του αμαξώματος χαρίζουν αυξημένη κάθετη άντωση, ενώ τα λάστιχα με μαλακές γόμες και η τροποποιημένη ανάρτηση δίνουν στο αυτοκίνητο μεγάλο κράτημα. Επιπλέον, η νέα πολεμική έκδοση της Cayman ενδέχεται να έχει μειωμένο βάρος σε σχέση με την «απλή» Cayman GT4.

Υπολογίζεται πως η νέα Porsche Cayman GT4 RS θα κάνει την επίσημη παρουσίασή της το 2021, ενώ περιμένουμε πως η τιμή της θα είναι σχετικά αυξημένη συγκριτικά με την Cayman GT4.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις