Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nέο Audi RS8: Ένα premium, οικογενειακό με 600+ ίππους!

Nέο Audi RS8: Ένα premium, οικογενειακό με 600+ ίππους!

23/11/2021

Η Αudi θα μπορούσε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός σκληροπυρηνικού RS8 με ισχύ πάνω από 600 άλογα. Ιδού το ψηφιακό σχέδιο που δημιούργησε ο ανεξάρτητος οίκος Χ-Τοmi.

Nέο RS8 μετά τα ανανεωμένα A8/S8; 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η Audi προχώρησε την ανανέωση των Α8 και S8 προσφέροντάς τους ανασχεδιασμένο πρόβολο και μικρές άλλες αισθητικές επεμβάσεις, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό η άφιξη ενός σκληροπυρηνικού RS8 σεντάν.
 

Επιβλητική σχεδίαση με μεγάλους αεραγωγούς

Ο ανεξάρτητος οίκος X-Tomi Design αποφάσισε να παρουσιάσει την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα RS8, σε περίπτωση που η Audi έδινε το πράσινο φως για να μπει σε παραγωγή ένα τέτοιο ισχυρότατο σεντάν. Για να δημιουργήσει, έστω και ψηφιακά, το RS8, ο οίκος έκανε την γρίλια των A8/S8 πιο πλατιά, μεγάλωσε τους αεραγωγούς στα δύο άκρα του προφυλακτήρα και του έδωσε ένα καινούριο σπορ διαχύτη. Το σεντάν έχει επίσης μικρότερη απόσταση από έδαφος από το S8, ενισχυμένους θόλους πάνω από κάθε τροχό, νέες ζάντες, εμβλήματα RS αλλά και μαύρη οροφή που αναβαθμίζει το σπορ προφίλ του μοντέλου.
 

Πάνω από 600 ίππους με 4λίτρο V8 κινητήρα

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο μηχανοστάσιο του αυτοκινήτου, το RS8 θα μπορούσε να λάβει τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων του S8 αλλά με περισσότερη ισχύ, σίγουρα πιο πάνω από τα 600 άλογα. Θυμίζουμε πως το S8 αποδίδει 571 ίππους και ροπή 800 Nm. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα.
 

Τα SUV και η ηλεκτροκίνηση του πάνε κόντρα

Οι πιθανότητες να δούμε για πρώτη φορά ένα RS8 είναι λίγες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που το κοινό φαίνεται πως προτιμά με ιδιαίτερη θέρμη τα crossover και τα SUV. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως η φίρμα έχει στρέψει την προσοχή της στα ηλεκτρικά. Πού καιρός και χρήματα για τα σεντάν…

To RS8 εμφανίζεται πιο άγριο, με μεγαλύτερη γρίλια, έτοιμο να καταπιεί τους δρόμους!
Με ενισχυμένους θόλους που τραβούν τα βλέμματα.
Απόδοση πάνω από 600 ίππους με V8 4λίτρο μοτέρ.
Απειλείται η παραγωγή του από τα SUV και την ηλεκτροκίνηση.
Θα ήθελες να δεις ένα τέτοιο «αγρίμι» από την Audi; ή ενδιαφέρεσαι και εσύ πλέον για ηλεκτρικά και SUV;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε