Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Ford Focus: Κόντρα στην ηλεκτροκίνηση με αιθανόλη

Νέο Ford Focus: Κόντρα στην ηλεκτροκίνηση με αιθανόλη

26/1/2022

Η Ford λανσάρει μια εναλλακτική πρόταση του νέου Focus απέναντι στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας ένα hatchback με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές άνθρακα και λιγότερο κόστος από ένα αντίστοιχο αμιγώς ηλεκτρικό.

Η εναλλακτική πρόταση της Ford απέναντι στην ηλεκτροκίνηση είναι η αιθανόλη, εξοπλίζοντας το γνωστό hatchback της Focus με το ανάλογο κινητήριο σύστημα, προσφέροντας μία πιο φθηνή επιλογή από τα ηλεκτρικά και με πολύ χαμηλές εκπομπές άνθρακα. 

Με καύση αιθανολης Ε85

Πριν λίγους μήνες, το νέο Ford Focus ξεκίνησε την διάθεσή του και στην ελληνική αγορά, ενώ μεταξύ των υπόλοιπων εκδόσεων βρίσκεται και αυτή με την mild-Hybrid τεχνολογία των 48 volt, μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές του hatchback. Φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ford, με την αμερικάνικη εταιρεία να παρουσιάζει άλλη μία εκδοχή, η οποία θα χρησιμοποιεί ως κύριο καύσιμο Αιθανόλη Ε85

Αρχικά στην σουηδική αγορά

Στην συγκεκριμένη κίνηση, η μάρκα προέβη λόγω της αυξημένης ζήτησης στην Βόρεια Ευρώπη για τέτοια οχήματα, ειδικότερα στην σουηδική αγορά. Κάπου εδώ να θυμίσουμε όμως πως η Ford έιχε ήδη παρουσιάσει κάποια μοντέλα της όπως το Puma, το Kuga και το Transit με κινητήρες καύσης αιθανόλης. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε