Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Νέο Ford Ranger με στοιχεία του F-150

4/6/2021

Το νέο Ford Ranger θα παρουσιαστεί του χρόνου και θα είναι πιο μεγάλο από το τρέχον μοντέλο, θα έχει τουλάχιστον 300 ίππους ενώ αναμένουμε να δούμε υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η Ford θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Ranger το 2022, και τα δοκιμαστικά μοντέλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Τα καμουφλαρισμένα pickup έχουν μονή και διπλή καμπίνα, με την πρώτη να υπάρχει και σε επιμηκυμένη έκδοση.  Πίσω από τα καλύμματα μπορούμε να παρατηρήσουμε πως το νέο Ranger θα ακολουθήσει την αμερικάνικη αισθητική του F-150, αφού τόσο τα εμπρόσθια φανάρια, όσο και η γρίλια παραπέμπουν στο μεγαλύτερο μοντέλο, ενισχύοντας την εντυπωσιακή οπτική παρουσία του οχήματος στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Η δίθυρη έκδοση με την μεγαλύτερη Super Cab καμπίνα διαθέτει και ένα sport bar στην καρότσα.



Η πλατφόρμα που θα βασιστεί το νέο pickup της Ford θα είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή της T6 που χρησιμοποιείται στην τρέχουσα γενιά του Ranger, η οποία πλέον έχει ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις και υποστηρίζει υβριδική τεχνολογία. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έκανε το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ με το νέο Ford Bronco.

Όσον αφορά τους κινητήρες, αναμένουμε να δούμε τα ίδια μηχανικά σύνολα που προσφέρονται στο προαναφερθέν Bronco, η βασική έκδοση του οποίου έχει ένα turbo τετρακύλινδρο μοτέρ 2,3 λίτρων, ιπποδύναμης 300 PS και ροπής 441 Nm. Εκτός αυτού, κάτω από το καπό του μοντέλου υπάρχει και ένας twin turbo V6 2.700 cc με 330 ίππους και 563 Nm ροπή.



Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι υβριδικές επιλογές για το επερχόμενο Ford Ranger. Ίσως η εταιρεία χρησιμοποιήσει ένα σύνολο αντίστοιχο με αυτό του F-150 PowerBoost, το οποίο έχει έναν twin turbo V6 κινητήρα 3,5 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να είναι 430 ίπποι και 773 Nm ροπή.
Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό το νέο pickup να διαθέτει plug-in υβριδική έκδοση, ενώ ίσως το δούμε και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Μαζί με το Ford Ranger θα ανανεωθεί και το VW Amarok, το αντίστοιχο όχημα της εταιρείας από το Wolfsburg που θα κάνει πρεμιέρα επίσης το 2022 και θα βασίζεται στο μοντέλο του Μπλε Οβάλ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις