Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του Veloster προχώρησε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Hyundai.

Στο οπίσθιο μέρος τα βλέμματα τραβάει οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης, που φιλοξενούνται στο κέντρο ενός αεροδυναμικού διαχύτη.

Το στάνταρ μοντέλο θα εξοπλίζεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 147 ίππους.

Ήρθε το νέο Hyundai Veloster

16/1/2018

Στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του Veloster προχώρησε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Hyundai.

Το νέο Hyundai Veloster παρουσίασε και επίσημα η εταιρεία, έχοντας προσφέρει ένα νέο σχέδιο στο μοντέλο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου στο εμπρόσθιο μέρος κυριαρχεί η νέα μάσκα, η οποία συνδυάζεται με LED φωτιστικά σώματα, αλλά και φώτα ημέρας, ενώ στο οπίσθιο μέρος τα βλέμματα τραβάει οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης, που φιλοξενούνται στο κέντρο ενός αεροδυναμικού διαχύτη.
 
Το στάνταρ μοντέλο θα εξοπλίζεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 147 ίππους και  συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, είτε με αυτόματο κιβώτιο πάλι έξι σχέσεων.
 
Από κει και πέρα για αυτούς που ενδιαφέρονται για μια πιο ισχυρή έκδοση, η κορεατική φίρμα προσφέρει την έκδοση Turbo. Εκεί, κάτω από το καπό του Veloster βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6 λίτρων που βγάζει 201 ίππους, ενώ υπάρχει και μια λειτουργία overboost, η οποία αυξάνει τη ροπή. Και σε αυτή την περίπτωση η επιλογές του κιβωτίου ταχυτήτων είναι δύο και αναλύονται σε ένα χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο, αλλά και ένα επτατάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα Hyundai Veloster έρχονται με σύστημα ελέγχου ροπής (Torque Vectoring Control), τα οποία βελτιώνουν τον χειρισμό τους κατά την οδήγηση.

Επιστρέφοντας στη έκδοση Turbo τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν εξοπλιστεί με μία μπάρα θόλων 24 χιλιοστών στο εμπρός μέρος, ενώ στο οπίσθιο μέρος φέρει μια ανάρτηση multilink, η οποία διαθέτει μια μπάρα σταθεροποίησης 19 χιλιοστών που βοηθά στον έλεγχο του αυτοκινήτου.
 
Στο εσωτερικό του, το νέο Hyundai Veloster έρχεται με ένα σύστημα ψυχαγωγίας που φιλοξενείται σε μία οθόνη οκτώ ιντσών και συνδέεται με τις εφαρμογές Android Auto και Apple Car Play, ενώ έχει τοποθετηθεί και μια κάμερα οπισθοπορείας, head-up display αλλά και ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης συσκευών.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το νέο Veloster η Hyundai παρουσίασε και την ισχυρή έκδοση του μοντέλου, το Veloster Ν, ενώ  σε ότι αφορά την παραγωγή του Veloster θα ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2018 στην Κορέα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα για την αγορά των ΗΠΑ θα είναι διαθέσιμα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις