Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Arata δείχνει το νέο ηλεκτρικό SUV της Mazda
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Arata δείχνει το νέο ηλεκτρικό SUV της Mazda

25/4/2024

Αμιγώς ηλεκτρικό αλλά και σε έκδοση με range extender.
Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες του πρωτότυπου.
Δεν γνωστοποιήθηκε εάν θα κυκλοφορήσει εκτός της Κίνας.

Αξιζει να μαθετε

Το νέο SUV προορίζεται για την Κίνα

Η Mazda συμμετέχει στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο, όπου και αποκάλυψε το νέο της πρωτότυπο με την ονομασία Arata. Το νέο concept μας δείχνει το επόμενο ηλεκτροκίνητο SUV, που θα πωλείται από το επόμενο έτος στην Κίνα.

Αμιγώς ηλεκτρικό αλλά και σε έκδοση με range extender

H Mazda πέραν των εικόνων δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το Arata. Ωστόσο, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το αυτοκίνητο αναφέρει πως όταν θα λανσαριστεί στην Κίνα, θα προσφερθεί είτε ως plug-in υβριδικό με τη μορφή του range extender, είτε ως αμιγώς ηλεκτρικό. Στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση θα έχει κορυφαία αυτονομία 620 χιλιόμετρα, ενώ η έκδοση range extender θα εξοπλίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 31 kWh.

Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες του πρωτότυπου

Σε ότι αφορά τις αναλογίες του Arata, αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μάρκα, ωστόσο υπολογίζονται περίπου σε μήκος 4.750 χλστ., πλάτος 1.930 χλστ. και ύψος 1.625 χλστ., και μεταξόνιο 2.900 χλστ. Κοιτώντας τις πρώτες εικόνες παρατηρούμε πως στο μπροστινό μέρος η κλειστή μάσκα τονίζεται από το φωτιζόμενο λογότυπο και μία λεπτή LED μπάρα, η οποία ενώνεται με τους προβολείς. Στο πλάι, η ονομασία της Mazda δεσπόζει φωτισμένη στα μαρσπιέ, την ώρα που αντί για παραδοσιακούς καθρέπτες υπάρχουν κάμερες. Στο πίσω μέρος, το τρίτο φως φρένων είναι ενσωματωμένο στην αεροτομή, ενώ συνεχίζεται η λογική με τη λεπτή LED μπάρα αντί για φωτιστικά σώματα.

Δεν γνωστοποιήθηκε εάν θα κυκλοφορήσει εκτός της Κίνας

Τέλος, η Mazda δεν έχει ανέφερε εάν το μοντέλο παραγωγής του Arata θα πωληθεί και εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις