Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Επαναστατικό και Μεταμοντέρνο το νέο Kia Sportage

Διαβάστηκε από 6760 αναγνώστες - 12/6/2021

Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο! Η Kia παρουσίασε το νέο Sportage, το οποίο έχει επαναστατικό σχεδιασμό και εσωτερικό με νότα πολυτέλειας και μεγάλη, μακρόστενη οθόνη.

Η Kia παρουσίασε το νέο Sportage, το οποίο είναι άκρως αναβαθμισμένο, έχει ριζοσπαστική εμφάνιση και εσωτερικό με αέρα πολυτέλειας, το οποίο διαθέτει μία μεγάλη, μακρόστενη οθόνη.

Ακολουθώντας την καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia που ονομάζεται «Opposites United (τα αντίθετα ενωμένα)», το κορεάτικο SUV έχει δυναμικά χαρακτηριστικά το κάνουν ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η νέα γρίλια, που η εταιρεία ονομάζει «Digital Tiger Face (ψηφιακό πρόσωπο τίγρης)», η οποία εκτείνεται σε όλο τον πρόβολο, έχει μεγάλα ανοίγματα, και φιλοξενεί τα φώτα ημέρας σε σχήμα boomerang και τα φωτιστικά σώματα που βρίσκονται χαμηλά και στις άκρες. Το σχήμα της μάσκας είναι τολμηρό και διαφέρει από οτιδήποτε έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής. Πιο ψηλά, στο καπό, συναντούμε το νέο έμβλημα της εταιρείας.

Το πλαϊνό μέρος του νέου Kia Sportage διαθέτει δυναμισμό και μυώδη εμφάνιση. Ένα έντονο νεύρο «διατρέχει» κατά μήκος των θυρών, ενώ ψηλότερα, η γραμμή των παραθύρων ακολουθεί ανοδική πορεία. Τα φτερά, ιδιαίτερα τα πίσω, είναι τονισμένα, και φιλοξενούν τροχούς με καινούργιο σχεδιασμό.



Στο πίσω μέρος του νέου μοντέλου δεσπόζουν τα λεπτά φωτιστικά σώματα με ιδιαίτερη εμφάνιση, τα οποία θα κάνουν το νέο Sportage να ξεχωρίζει ακόμα και στο σκοτάδι. Αυτά ενώνονται μεταξύ τους από ένα οριζόντιο, μη φωτιζόμενο πλαίσιο. Χαμηλά, το εντυπωσιακό τελείωμα του προφυλακτήρα παραπέμπει στα μεταλλικά προστατευτικά που έχουν οι καθαρόαιμες εκτός δρόμου κατασκευές. Η αεροτομή επάνω από το παρμπρίζ, που ακολουθεί τη γραμμή της οροφής, ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα του νέου Kia.

Ο επικεφαλής του Σχεδιαστικού Κέντρου της εταιρείας, Karim Habib, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί στις BMW, Mercedes και Infiniti, δήλωσε πως «το να δημιουργήσουμε από την αρχή το Sportage έδωσε στις ταλαντούχες σχεδιαστικές μας ομάδες μία τεράστια ευκαιρία να κάνουν κάτι νέο. Με το ολοκαίνουργιο Sportage δεν θέλαμε να πάμε απλώς ένα βήμα μπροστά, αλλά να κινηθούμε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο στην κατηγορία των SUV».



Περνώντας στο εσωτερικό του ολοκαίνουργιου κορεάτικου SUV, την προσοχή μας «τραβάει» αμέσως η ενιαία κυρτή οθόνη, η οποία καταλαμβάνει πάνω από το μισό μήκος του ταμπλό και περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας. Εκατέρωθεν αυτής βρίσκονται οι αεραγωγοί του κλιματισμού, με εμφάνιση που ακολουθεί και τονίζει περαιτέρω τον σχεδιασμό της καμπίνας. Οι διακόπτες έχουν premium αισθητική, ενώ στην κεντρική κονσόλα βλέπουμε πως ο επιλογέας ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο είναι περιστροφικός. Δίπλα του βρίσκονται επιπλέον διακόπτες που θέτουν σε λειτουργία μεταξύ άλλων τα διάφορα προφίλ οδήγησης και τα θερμαινόμενα καθίσματα.

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα που θα βρίσκονται κάτω από το καπό του νέου Sportage, η Kia δεν έχει αποκαλύψει κάτι επίσημα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως η εταιρεία δοκίμαζε πρόσφατα plug-in υβριδικά μοντέλα στη Γερμανία, επομένως αναμένουμε να δούμε το νέο SUV και σε αντίστοιχη έκδοση.

Η διάθεση του αυτοκινήτου στην αγορά θα γίνει μέσα στο έτος, και οι Κορεάτες θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τους κινητήρες όσο πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας. Παράλληλα, η Kia δήλωσε πως θα υπάρξει και έκδοση X-Line, η οποία θα διαφοροποιείται εξωτερικά με νέους προφυλακτήρες και ράγες οροφής, ενώ το εσωτερικό θα έχει ξεχωριστές λεπτομέρειες, όπως δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων σε μαύρη ή πράσινη απόχρωση και στοιχεία από μαύρο ξύλο στο ταμπλό.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις