Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Toyota Aygo X: Έρχεται τον Νοέμβριο

Νέο Toyota Aygo X: Έρχεται τον Νοέμβριο

7/10/2021

Aygo X θα είναι το όνομα του νέου Aygo που θα υιοθετήσει έναν -απ οτι φαίνεται- crossover χαρακτήρα και θα είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και τελικά θα παράγεται στην Ευρώπη. Είναι το μόνο που συνεχίζει την κοινή πορεία που διέγραφαν τα 3 αδελφάκια, αφού οι γαλλικές εταιρίες κατέληξαν στο οτι τα 108 και C1 δεν θα έχουν αντίκρισμα πλεόν στο αγοραστικό κοινό.

Η Toyota είναι βέβαια, πως το νέας γενιάς Aygo θα καταφέρει να σημειώσει μεγάλη εμπορική πορεία, παρότι οι περισσότερες εταιρείες εγκαταλείπουν την μίνι κατηγορία, πιστεύοντας οτι δεν μπορεί να αποφέρει ανάλογα κέρδη. Η πρώτη επίσημη teaser εικόνα του νέου Toyota Aygo, μπορεί να μην αποκαλύπτει κάτι από την σχεδίαση του αυτοκινήτου, όμως επιβεβαιώνει οτι σίγουρα θα υπάρχει διάδοχος στην μικρή κατηγορία.

Κοινοποίησέ το »


Το μοντέλο αποκτά νέο όνομα και από «Aygo» θα ονομάζεται πλέον «Aygo X», όπως φαίνεται και απο την φωτογραφία, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο παραγωγής θα είναι σημαντικά εμπνευσμένο από το Aygo X Prologue Concept που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο και πως θα φέρει crossover χαρακτηριστικά, όπως πλαστικά προστατευτικά πάνω στο σώμα του αυτοκινήτου και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Η νέα γενιά του Aygo σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και τελικά θα παραχθεί και στην Ευρώπη όπως αναφέρει η Toyota, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της φίρμας για τη νέα γενιά κάποιου μοντέλου.

Το μόνο από τα τρία «αδέλφια» (κατασκευάζεται μαζί με το Citroen C1 και Peugeot 108) που θα λάβει αντικαταστάτη είναι το Aygo, αφού οι γαλλικές εταιρείες δεν θεωρούν πως η ανάπτυξη ενός νέου μίνι αυτοκινήτου θα ήταν αρκετά κερδοφόρα. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η Toyota θα πατήσει τη νέα γενιά, πάνω στην δική της πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, το δάπεδο του νέου Yaris είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί, αφού δεχτεί πρώτα τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο, ο εκπρόσωπος της Toyota στην μίνι κατηγορία φαίνεται Αρχικά το νέο Aygo θα διατίθεται μόνο με κινητήρες βενζίνης, χωρίς να έχει στην γκάμα του κάποιο ηλεκτρικό σύνολο, έτσι ώστε η τιμή του να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι απ οτι φαίνεται, θα προσφέρεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα της τωρινής γενιάς σε ανανεωμένη έκδοση αλλά και με μια νέα υβριδική έκδοση στα πρότυπα του νέου Yaris, ενω το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός Diesel κινητήρα έχει αποκλειστεί.

Το νέο Toyota Aygo X θα λανσαριστεί τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου και αναμένεται να έρθει στην αγορά στις αρχές του 2022.
 

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις