Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Toyota Corolla... «Nurburgring»!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Toyota Corolla... «Nurburgring»!

6/10/2021

Δυο αυτοκόλλητα στο πλάι, νέα γρίλια, νέες πλαϊνές ποδιές, νέος πίσω διαχύτης, ενισχυμένοι προφυλακτήρες.... και απο 122 εως 140 ίππους το Nurburgring Corolla που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ταϊλάνδης.

Η «Πράσινη Κόλαση» είναι η πίστα που τα περισσότερα μοντέλα επιδόσεων στον κόσμο επισκέπονται είτε για να δοκιμαστούν και να εξελιχτούν είτε για να σημειώσουν γρήγορους χρόνους, διεκδικώντας φυσικά την δική τους θέση στο πάνθεον των γρήγορων αυτοκινήτων. Μιλάμε φυσικά για την πίστα του Nurburgring. Πολλές εταιρείες μάλιστα κατασκευάζουν ειδικές «Νurburgring» εκδόσεις για τα μοντέλα σπορτιφ προσανατολισμού τους.


Tα εμβλήματα στο πλάι... κάνουν την διαφορά

Tα εμβλήματα στο πλάι... κάνουν την διαφορά

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Τα τελευταία χρόνια η Toyota, με μια σειρά από GR Sport εκδόσεις για τα περισσότερα μοντέλα της, έχει ανανεώσει την γκάμα της με αυτοκίνητα όπως η Supra. Επίσης προσφέρει το ολοκαίνουριο GR 86, ενώ διαθέτει ακόμη το GR Yaris των 261 ίππων. Η φίρμα κάνει ένα βήμα ακόμα, ανακοινώνοντας ένα πακέτο «Nurburgring» για την Corolla Altis που προσφέρει στην Ταϊλάνδη, ώστε να τιμήσει την αγωνιστική Corolla που νίκησε στον 24ωρο αγώνα ADAC Total που έγινε στην πίστα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Εμπνευσμένο από το αντίστοιχο αγωνιστικό είναι το πακέτο που προσφέρει η εταιρεία και περιλαμβάνει νέα γρίλια, νέες πλαϊνές ποδιές, νέο πίσω διαχύτη, ενισχυμένους προφυλακτήρες,μικρό lipάκι στο πορτ-μπαγκάζ και, φυσικά, εμβλήματα «Νurburgring 24h» στο τέλος των μπροστινών φτερών.

Η Corolla στην Ταϊλάνδη, παρά το νέο πιο σπορτίφ παρουσιαστικό της ακόμη και στην έκδοση αυτή, μπορεί να συνδυαστεί είτε με τον ατμοσφαιρικό 1.800άρη κινητήρα απόδοσης 140 ίππων είτε με την υβριδική επιλογή με το ίδιο μοτέρ που αποδίδει 122 άλογα. Η ισχύς και στις δύο περιπτώσεις, φτάνει στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός CVT κιβωτίου. Απουσία κάποιου ισχυρού κινητήρα κάτω απο το καπό, η Toyota φρόντισε να δώσει στο μοντέλο νέα ελατήρια που μειώνουν την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος και καλύτερη ανταπόκριση του κινητήρα στο γκάζι, με στόχο την καλύτερη επιτάχυνση.

Με κόστος στην Ταϊλάνδη 964.000 μπαχτ, δηλαδή περίπου 24.600 ευρώ για την βενζινοκίνητη έκδοση και 28.500 ευρώ για την υβριδική, εντύπωση προκαλεί οτι το Toyota Corolla Altis «Nürburgring» θα σταθεί απέναντι απο το Toyota Corolla GR Sport, το οποίο διατίθεται στην χώρα έναντι 25.300 ευρώ.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε