Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Νέο Volvo XC20 το 2025

6/10/2020

Το XC20, ένα νέο SUV ετοιμάζει η Volvo για την premium μικρή κατηγορία, που θα παρουσιαστεί στα επόμενα 5 χρόνια. Πώς όμως θα εξελιχθεί;

Έχοντας ως σκοπό τη μεγαλύτερη επιτυχία των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, η Volvo στοχεύει στην κατηγορία των SUV. Ακολουθώντας την παρουσίαση του πρώτου της EV SUV, το XC40 Recharge P8, η σουηδική εταιρεία βρίσκεται υπό σκέψεις  για την προσθήκη ενός μικρότερου crossover στη γκάμα της.

Το υπό συζήτηση ηλεκτροκίνητο υπερυψωμένο Volvo θα ονομάζεται XC20 και δεν θα μοιράζεται το πάτωμα του XC40. Αντί αυτού, θα χρησιμοποιηθεί η κατά παραγγελία πλατφόρμα της Geely, της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Volvo, η οποία ονομάζεται Sustainable Experience Architecture (SEA, ή ελληνιστί Αρχιτεκτονική Βιώσιμης Εμπειρίας).

Δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι η Volvo θα προχωρήσει στην παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά από τη στιγμή που οι Σουηδοί έχουν αποφασίσει να οδεύσουν στην παρουσίαση ενός ηλεκτρικού οχήματος κάθε χρόνο έως το 2025, ένα μικρό crossover φαντάζει απόλυτα λογικό. Επιπλέον, η εταιρεία έχει κατοχυρώσει διάφορες ονομασίες, μεταξύ των οποίων XC10 και XC20, αλλά χωρίς να έχει καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη μέχρι στιγμής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson , δήλωσε τα εξής:

«Και τα μικρά αυτοκίνητα μπορούν να είναι premium. Το ότι έχεις ένα μικρό κουστούμι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι πολυεστερικό. Θα το φτιάξουμε μαζί με την Geely, με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ φυσιολογικό. Συνεργαζόμαστε επάνω σε αυτό. Εξελίξαμε το CMA στο Gothenberg, παρόλο που είχε κοινή χρηματοδότηση. Το SEA έχει εξελιχθεί στην Κίνα, και με τους κινέζους προμηθευτές υπάρχει μια πολύ καλή δομή κόστους, αλλά το επάνω κομμάτι θα είναι Volvo»
 


Σχετικά με το γεγονός πως σχεδιάζουν να το κάνουν ένα υπερυψωμένο ηλεκτροκίνητο, ο κ. Samuelsson εξηγεί τα παρακάτω:
 
«Τα SUV είναι πολύ δημοφιλή, αλλά το όχημα θα πρέπει επίσης να είναι εξολοκλήρου ηλεκτρικό. Θεωρώ πως τα SUV του μέλλοντος δεν θα είναι ακριβώς όπως είναι στις μέρες μας. Η απόσταση από το έδαφος και οι εκτός δρόμου ικανότητες δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία σήμερα»
 
Παρόλο που το νέο μοντέλο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να επιτευχθεί ο στόχος της Volvo, δηλαδή έως το 2025 τα μισά της μοντέλα να είναι ηλεκτροκίνητα, ο CEO δεν μας έδωσε κάποιο ξεκάθαρο χρονικό πλάνο για την παραγωγή του.
Σχετικά με τη νέα ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα της Geely, το πλάνο δεν είναι να βασίσει επάνω της μόνο μοντέλα δικά της και της Volvo, αλλά οχήματα και από άλλους κατασκευαστές, μιας και έχει σχεδιαστεί για μεγάλο εύρος οχημάτων. Παρόλα αυτά, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια πιθανή συνεργασία με άλλες εταιρείες για την εκμετάλλευσή της.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις