Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan Juke: Ιαπωνική υπεροχή σε χώμα και άσφαλτο
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Juke: Ιαπωνική υπεροχή σε χώμα και άσφαλτο

5/11/2021

Το νέο Nissan Juke κινείται άνετα σε οποιοδήποτε τύπο οδοστρώματος, με τους 114 ίππους, την χαμηλή κατανάλωση, την εξαιρετική οδική συμπεριφορά και τη δυναμική εμφάνιση να είναι τα μεγάλα του πλεονεκτήματα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το Nissan Juke ουσιαστικά έχει ιδρύσει την κατηγορία των μικρών SUV, και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη γενιά του, πιο ολοκληρωμένο και εντυπωσιακό.  Στο Hard Rock Test τα πήγε εξαιρετικά στις δοκιμασίες που το υποβάλλαμε και μας ενθουσίασε ιδιαίτερα με τις δυνατότητες του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Το  Nissan Juke  έδειξε τις αρετές του εκτός δρόμου

To ιαπωνικό SUV δεν το σταματάνε εμπόδια και νεροφαγώματα και μας το απέδειξε περίτρανα στις off-road διαδρομές που το πήγαμε. Η ανάρτηση του απορροφά τις ανωμαλίες και δεν αφήνει τους θορύβους να περάσουν στην καμπίνα, όπου χάρη στη στιβαρή συναρμογή της δεν ακούγεται το παραμικρό τρίξιμο. Το τιμόνι συμπεριφέρεται άψογα και παρέχει πολύ καλή πληροφόρηση, εμπνέοντας σιγουριά στον οδηγό. Τα 17,2 εκατοστά απόστασης από το έδαφος επιτρέπουν στο μικρό SUV να περνάει άνετα πάνω από κοτρώνες και νεροφαγώματα. Το Nissan Juke δεν τα βρήκε πουθενά «σκούρα» και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, ενώ ακόμα και σε σημεία που πιστεύαμε ότι θα «βρει», το Juke πέρασε χαλαρά και αθόρυβα, αποδεικνύοντας πως ο μικρός Ιάπωνας είναι ικανός για off-road  εξορμήσεις.


Άνετο στο ταξίδι και fun to drive σε γρήγορες διαδρομές

Το Nissan Juke, εκτός από το χώμα, είναι εντυπωσιακό και σε ασφάλτινες διαδρομές. Η σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση περιορίζει τις κλίσεις, η θέση οδήγησης είναι χαμηλή, δίνοντας την αίσθηση στον οδηγό ότι οδηγάει hatchback, και το τιμόνι «ακούει» άμεσα. To Juke μπορεί να κινηθεί γρήγορα σε δρόμους με συνεχόμενες στροφές, με τον οδηγό να απολαμβάνει την καλή στήριξη των ημιbucket καθισμάτων και το ακριβές κιβώτιο ταχυτήτων. Στον αυτοκινητόδρομο, το SUV ταξιδεύει άνετα και σταθερά, με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 114 ίππων στο ταξίδι να καταναλώνει μόλις 5,5 λίτρα/100 χλμ.


Το Nissan Juke συνδυάζει τις καμπύλες με έντονες ακμές

Η δυναμική συμπεριφορά του Nissan Juke αντικατοπτρίζεται στην εμφάνισή του. Οι καμπύλες της πρώτης γενιάς συνδυάζονται ιδανικά με έντονες ακμές. Όπως και στο προκάτοχο του, τα κύρια στρογγυλά φανάρια είναι εμπνευσμένα από τους πρόσθετους ευμεγέθεις προβολείς των αγωνιστικών των 70s, ενώ τα LED φώτα ημέρας είναι μακρόστενα και αποτελούν προέκταση της V-Motion μάσκας.
Από το πλάι θυμίζει περισσότερο coupe, με τα χερούλια των πίσω θυρών να είναι κρυμμένα στο πλαίσιο του παραθύρου, μία παράδοση της Nissan που συναντάμε από το 1985.


Ευχάριστο και ποιοτικό το εσωτερικό, με όλες τις ανέσεις

Το εσωτερικό του Juke είναι αναβαθμισμένο σε εμφάνιση και ποιότητα. Μία φάσα από μαλακό υλικό «τρέχει» κατά μήκος του ταμπλό, ενώ η οθόνη αφής 8 ιντσών της έκδοσης Acenta είναι βολική, με γρήγορη απόκριση. Τα ημιbucket καθίσματα με το ενιαίο προσκέφαλο δίνουν sport εικόνα, που ενισχύεται από το flat bottomed τιμόνι. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε