Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ο πρώτος 17χρονος με δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο πρώτος 17χρονος με δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα

14/1/2022

Ο πρώτος Έλληνας 17άρης με δίπλωμα οδήγησης είναι πλέον γεγονός! Ο νεαρός έδωσε τις πρακτικές του εξετάσεις παρουσία διαφόρων στελεχών της Πολιτείας αλλά και των γονιών του.

Στο πλαίσιο της δυνατότητας που δίνει ο νέος σχετικός νόμος του Υπ. Μεταφορών, δόθηκε το πρώτο προσωρινό δίπλωμα οδήγησης σε 17χρονο οδηγό και θα χορηγηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.  

Εξέταση με παρουσία στελεχών της Πολιτείας 

Στον χώρο εξέτασης παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή και τον Υφ. Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Μ. Παπαδόπουλο, καθώς και οι γονείς του 17χρονου. Όλοι μαζί που παρακολούθησαν από κοινού την πρακτική εξέταση του νεαρού που πέρασε με επιτυχία. 

Οδήγηση με συγκεκριμένους όρους 

Κάπου εδώ, να θυμίσουμε πως με τον νόμο «Οδηγώντας με Ασφάλεια» που έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο, πλέον οι νέοι από 17 χρονών έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν υπό συγκεκριμένους και αυστηρούς περιορισμούς, αρκεί να έχουν δίπλα τους έναν μεγαλύτερο σε ηλικία και έμπειρο οδηγό. Για την ακρίβεια, ο συνοδηγός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και κάτοχος διπλώματος οδήγησης, τουλάχιστον για 5 χρόνια.  Επιπλέον, οι νέοι 17 ετών θα επιτρέπεται να οδηγούν μόνο εντός της Περιφέρειας όπου κατοικούν και το όχημα να φέρει το ειδικό σήμα «Σ». Μόλις οι συγκεκριμένοι οδηγοί κλείσουν τα 18, θα αποκτούν κανονικό δίπλωμα οδήγησης με την προϋπόθεση να μην έχουν εμπλακεί σε ατύχημα. 

Καραμανλής: «Του εύχομαι να είναι ένας καλός και υπεύθυνος οδηγός» 

Μετά το πέρας των εξετάσεων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πέρρο και του εύχομαι να είναι ένας καλός οδηγός, δηλαδή ένας υπεύθυνος οδηγός. Ο Πέρρος είναι επισήμως ο πρώτος 17χρονος που παίρνει άδεια οδήγησης, με βάση το νόμο που ψηφίσαμε τον περασμένο Νοέμβριο». 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε