Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Παρουσιάστηκε το νέο Ford Mondeo
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παρουσιάστηκε το νέο Ford Mondeo

18/1/2022

Το νέο Ford Mondeo αποκαλύφθηκε σε επίσημη εκδήλωση της εταιρείας στην Κίνα, βάζοντας τέλος στις φήμες που ήθελαν την νέα γενιά να γίνεται SUV. Παρόλα αυτά, η Ford δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση για το αν πρόκειται να προσφερθεί και σε άλλες αγορές.

Εδώ και καιρό, ήταν γνωστό πως η Ford ετοιμάζει μία νέα γενιά του Mondeo, με το μοντέλο να έχει κάνει πολλές ανεπίσημες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια δοκιμών. Πλέον, ήρθε η ώρα να βάλει τέλος στις φήμες προχωρώντας στα επίσημα αποκαλυπτήριά του. Η σχεδίαση της νέας γενιάς έγινε στο νέο κέντρο της μάρκας στην Κίνα, με την εταιρεία να ισχυρίζεται πως βασίζεται στη «γλώσσα» σχεδιασμού Progressive Energy in Strength που συναντούμε και στα μοντέλα Evos και Equator. 

Επιθετικό και δυναμικό design 

Το νέο Mondeo διαθέτει μία πιο επιθετική σχεδίαση με τολμηρό μπροστινό μέρος. Το νέο σεντάν χαρακτηρίζεται από μία LED γραμμή που διατρέχει όλο το εμπρόσθιο μέρος. Παράλληλα οι δυναμικές γραμμές στο καπό και τα φτερά δημιουργούν μία μυώδη εμφάνιση συνολικά. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι δανεισμένα από την ηλεκτρική Mustang Mach E, με τον διαχύτη που είναι προσαρτημένος στον προφυλακτήρα να δίνει μια όμορφη και σπορ πινελιά, ενώ από την άλλη οι χειρολαβές των θυρών είναι χωνευτές στις πόρτες. 

Μεγαλύτερο από πριν 

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, το νέο μοντέλο είναι 23 χιλιοστά πιο φαρδύ και 63 χιλιοστά πιο μακρύ, με το συνολικό μήκος του να φτάνει τα 4.935 χιλιοστά. Η Ford δεν έχει ανακοινώσει περεταίρω πληροφορίες, αλλά πιθανόν το Mondeo μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με τα Ford Evos και Lincoln Zephyr που είναι μοντέλα αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. 

Χωρίς πληροφορίες για εσωτερικό και κινητήρες 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το εσωτερικό καθώς και το κομμάτι των κινητήρων, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής η Ford. Βέβαια, το σήμα «245» στο πίσω μέρος μαρτυράει ότι υπάρχει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης EcoBoost 2,0 λίτρων, που μάλλον θα προσφέρει 245 άλογα και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε