Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Peugeot 2008: Το premium SUV που ξεχωρίζει

Διαβάστηκε από 32970 αναγνώστες - 5/11/2020

Η νέα γενιά του Peugeot 2008 μπαίνει στην αγορά με premium διαθέσεις. Συνολικά είναι ένα κομψό, πρακτικό, ευρύχωρο, γεμάτο τεχνολογίες και για πρώτη φορά σε ηλεκτρική έκδοση μικρό crossover, που ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στην άνεση και στην αποτελεσματικότητα. Μια απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση που με το καλημέρα πατάει κορυφή.

Ένα συναρπαστικό SUV

Όντας πιο ώριμο από ποτέ, το Peugeot 2008 περνάει στη δεύτερη του γενιά προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου, έχοντας στη φαρέτρα του πλέον και τα νεότερα «όπλα» του PSA Groupe. Η Peugeot εξασφάλισε αυθεντικό crossover look βασισμένο στην εμφανή  αύξηση των διαστάσεων σε σχέση με το 208, το οποίο και αποτελεί τη μηχανολογική βάση, αλλά και στη σχεδιαστική ταυτότητα που έρχεται από το μεγαλύτερο 3008.



Μπροστά, οι προβολείς είναι σχεδόν ίδιοι με το 208 αν και οι «χαυλιόδοντες», που δίπλα τους έχουν τους προβολείς ομίχλης, δεν συνδέονται με το κυρίως φωτιστικό σώμα. Έπειτα, ο πρόβολος χαρακτηρίζεται από την τραπεζοειδή γρίλια με τις έντονες γραμμές του προφυλακτήρα, ενώ οι τονισμένοι ώμοι και το σχεδόν επίπεδο, με μικρές νευρώσεις, καπό χαρίζουν «άγριο πρόσωπο» στο 2008. Στο πλάι, την προσοχή τραβά η νεύρωση στο άνω μέρος των θυρών, που «απλώνει» αρμονικά προς το πίσω μέρος, καθώς επίσης και η σχεδιαστική γραμμή των παραθύρων που ανεβαίνει σταδιακά μέχρι να κλείσει στην πίσω κολόνα. Στο πίσω μέρος η εικόνα παραπέμπει σε 3008, παρόλα αυτά υπάρχουν οι απαραίτητες διαφοροποιήσεις που δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στο μοντέλο: τα φώτα και η φάσα που τα ενώνει είναι πιο μακρόστενα, το πίσω τζάμι δείχνει μεγαλύτερο και υπάρχουν περισσότερες καμπύλες στα άκρα του αμαξώματος.

Στο πεδίο των διαστάσεων, το νέο γαλλικό SUV είναι μεγαλύτερο κατά 14 εκατ. σε μήκος από το απερχόμενο φτάνοντας τα 4,30 μέτρα και πιο φαρδύ κατά 3 εκατ., ενώ είναι κοντύτερο κατά 2 εκατ. σε ύψος. Παράλληλα, χάρη στην ελαφριά και ευμετάβλητη νέα πλατφόρμα CMP, το 2008 είναι 245 χλστ. πιο μακρύ, 10 εκατοστά υψηλότερο και με 65 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με το 208. Αυτό στην ουσία σημαίνει πως, το 2008 αποχαιρετά την κλάση των μικρών SUV και μπαίνει οριακά στα μικρομεσαία. 
 

 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις