Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Peugeot 208: Ο hi-tech χιλιομετροφάγος

Διαβάστηκε από 10531 αναγνώστες - 21/9/2020

Το νέο Peugeot 208 είναι αναμφισβήτητα το πιο καλλίγραμμο αλλά και ψηφιοποιημένο μικρό της αγοράς, με exotic εμφάνιση και 3D πίνακα οργάνων. Πλέον είναι και από τα πιο οικονομικά, μιας και στην πετρελαιοκίνητη εκδοχή του ρίχνει την κατανάλωση στα… τάρταρα με τιμές όπως 3.3λτ./100χλμ.

Δοκιμάζουμε την μοναδική diesel εκδοχή του, στην οποία εφοδιάζεται με τον 1.5 BlueHDi κινητήρα του ομίλου, απόδοσης 100 ίππων και υποσχόμενης κατανάλωσης… παπιού. Εκτός των άλλων, ακόμα πιο δελεαστικό το κάνει το γεγονός πως η τιμή του είναι στα 16.500 ευρώ.
 
Εμφάνιση – σχεδίαση: Το πιο exotic της κατηγορίας
Όπως είναι φυσικό, τίποτα δεν μαρτυρά στην εμφάνιση του μοντέλου την ύπαρξη πετρελαιοκινητήρα, και εμείς λέμε ευτυχώς, καθώς η ομορφιά του παραμένει στο 100%. Το νέο Peugeot 208 λοιπόν, υιοθετεί την λογική με το μακρύ καπό και την μεγαλύτερη κλίση του παρμπρίζ, τις χαρακτηριστικές νυχιές στα φωτιστικά σώματα αλλά και την πίσω οριζόντια φάσα. Μαζί με τις έντονες 4 νευρώσεις στο καπό και τον εντυπωσιακό νέο προφυλακτήρα με τα κάθετα LED φωτιστικά σώματα, δημιουργεί ένα ξεχωριστό αισθητικά σύνολο. Κάτι στο οποίο βοηθάει πολύ και η γκάμα με τα διαθέσιμα χρώματα της γαλλικής φίρμας, που περιέχει έντονες και όμορφες αποχρώσεις για όλα τα γούστα.


 
Εσωτερικό: Άκρως ποιοτικό με πολλή τεχνολογία
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το 208 ανέβηκε ένα τεράστιο σκαλοπάτι στο επίπεδο της ποιότητας, καθώς πλέον αγγίζει premium μονοπάτια.  Η προσεγμένη ποιότητα των υλικών που έχουν επιλεγεί, και η πλούσια μαλακή επένδυση, σε συνδυασμό με την εξαιρετική συναρμογή και το φινίρισμα, σε πείθουν πως η καμπίνα θα αντέξει ακόμα και κακομεταχείριση πολλών ετών. Σχεδιαστικά τώρα, συναντάμε το μικρό τιμόνι (σήμα κατατεθέν πλέον του μοντέλου) αποτελώντας και εδώ μέρος της λογικής i-cockpit, τα πλήκτρα τύπου πιάνο στο κέντρο αλλά και μία οθόνη αφής στο κέντρο ψηλά. Εδώ να σημειώσουμε πως ο αναλογικός πίνακας οργάνων μπορεί προαιρετικά να μετατραπεί σε ψηφιακό 3D, αλλάζοντας απίστευτα την ατμόσφαιρα της καμπίνας. Πιστέψτε μας, αξίζει.


 
Χώροι: Δεν θα προβληματίσει, ούτε και θα εντυπωσιάσει
Στον τομέα των χώρων, το νέο 208 έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το προηγούμενο, με μόνη παραφωνία να είναι οι μικρές σχετικά πόρτες που δυσχεραίνουν λίγο την αποβίβαση. Από κει και πέρα άνετα θα ταξιδέψουν 4 ενήλικες με την θήκη για μικροαντικείμενα κάτω από την κεντρική κονσόλα να προσφέρει χώρο για αρκετά πράγματα. Από την άλλη, ο χώρος αποσκευών των 311 λτ. βρίσκεται λίγο πάνω από το μέσο όρο και θα βολέψει.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις