Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Piech GT: 600 ίπποι και φόρτιση 80% σε 8 λεπτά
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Piech GT: 600 ίπποι και φόρτιση 80% σε 8 λεπτά

5/10/2021

Βασισμένο στο Piech Mark Zero, το αμιγώς ηλεκτρικό Piech GT θα είναι η εναλλακτική πρόταση στα ηλεκτρικά GT, με ισχύ 600 ίππων, αυτονομία 500 χιλιομέτρων και μπαταρία που θα φορτίζει στο 80% μέσα σε 8 λεπτά.

Ο Toni Piech, γιος του αείμνηστου προέδρου του Ομίλου Volkswagen, Ferdinand Piech, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων το 2019 παρουσιάζοντας την ίδια χρονιά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενέυης το πρώτο μοντέλο με την ονομασία Mark Zero (σημείο μηδέν στα ελληνικά), σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την αρχή που κάνει η ελβετική εταιρεία στο χώρο.  

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Το Piech Mark Zero, άλλαζοντας το όνομά του σε Piech GT, ξεκίνησε σήμερα τις δοκιμές εξέλιξης στο δρόμο, έτσι ώστε να είναι έτοιμο να εισέλθει στις αγορές της Ευρώπης το 2024, σαν αντιπρόταση στα ηλεκτρικά GT, ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε τα βασικά χαρακτηριστικά που θα το συνοδεύουν.
 
Οι διαστάσες του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι 4.432 χιλιοστά μήκος, 1.991 χιλιοστά πλάτος και 1.250 χιλιοστά ύψος. Με τον χαρακτηρισμό «αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο» να το συνοδεύει, το Piech GT χρησιμοποιεί μια ευέλικτη αρχιτεκτονική που επιτρέπει την χρήση σχεδόν όλων των συστημάτων κίνησης. Ένας νέος τύπος μπαταρίας από την εταιρεία Desten, θα εξοπλίζει το νέο μοντέλο, που χρησιμοποιώντας ταχεία φόρτιση και έναν ισχυρό φορτιστή θα μπορεί να φορτιστεί μέχρι την στάθμη 80% σε 8 περίπου λεπτά, με την αυτονομία του να βρίσκεται στα 500 χιλιόμετρα.

Περνώντας στο κομμάτι της ισχύος, αυτή θα προέρχεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες 150 kW (204 PS). Ο ένας θα κινεί τον μπροστά άξονα και οι άλλοι δύο τον πίσω άξονα, με την συνδυαστική ισχύ να είναι περίπου στους 600 ίππους. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα 0-100 χλμ./ώρα θα γίνονται σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Η κατασκευή του Piech GT θα ξεκινήσει το 2024 σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας, ενώ όλες οι διαδικασίες θα πραγματοποιούνται σε εργοστάσιο τρίτης εταιρείας, χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί ποιά θα είναι αυτή. Στόχος για την πρώτη χρονιά είναι η κατασκευή 1.200 αυτοκινήτων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε