Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Πλήρως εξηλεκτρισμένη η νέα Mercedes C-Class

16/2/2021

Για πρώτη φορά στην ιστορία της γερμανικής φίρμας, η γκάμα ενός μοντέλου ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα σε κάθε έκδοση. Δείτε τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν το ντεμπούτο της νέας γενιάς Mercedes C-Class.

Λίγες ημέρες απομένουν για την αποκάλυψη της νέας γενιάς Mercedes C-Class και ήδη έχουν αρχίσει να γνωστοποιούνται οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το επιτυχημένο οικογενειακό της γερμανικής φίρμας. Αρχικά, είναι ήδη γνωστό ότι θα δούμε τρεις διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος, το sedan, το estate και το «περιπετειώδες» all-terrain που θα διακρίνεται για την αυξημένη απόστασή του από το έδαφος.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της γερμανικής φίρμας, ένα μοντέλο θα διαθέτει πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και οι μικρότεροι κινητήρες θα φέρουν ήπια υβριδική τεχνολογία. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τέσσερα μηχανικά σύνολα στην Ευρώπη, με επιλογή βενζίνης ή πετρελαίου, ήπια υβριδικής τεχνολογίας ή plug-in. Μία από τις πρώτες εκδόσεις θα είναι η C300, η οποία θα διατεθεί ως πισωκίνητη και τετρακίνητη, ενώ η ισχύς της θα αγγίζει τους 250 ίππους.

Όσον αφορά στην κορυφαία έκδοση C63 AMG, θα πρέπει να αρχίσουμε να ξεχνάμε μια για πάντα τους θηριώδεις V8 κινητήρες, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από το καπό της κορυφαίας έκδοσης θα υπάρχει 2λιτρο, plug-in υβριδικό μοτέρ με τέσσερις κυλίνδρους και περίπου 500 ίππους.



Πέρα από τους κινητήρες, η νέα Mercedes C-Class θα δανείζεται στο εσωτερικό της κάποια στοιχεία από την μεγαλύτερη Mercedes S-Class, όπως για παράδειγμα το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX δεύτερης γενιάς, που διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής τοποθετημένη στο κατακόρυφο επίπεδο. Εξωτερικά, για την ώρα δεν έχουν υπάρξει διαρροές, πέρα από την επίσημη φωτογραφία της Mercedes σχετικά με την ανακοίνωση της ημερομηνίας παρουσίασης, η οποία απεικονίζει το εμπρός LED φωτιστικό σώμα του νέου μοντέλου.

Όλες οι πληροφορίες για το νέο οικογενειακό μοντέλο της Mercedes θα γνωστοποιηθούν κατά την επίσημη ψηφιακή του παρουσίαση, η οποία αναμένεται να γίνει στις 23 Φεβρουαρίου. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν…

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις